Molčan je najvyššie v kariére. Svetové rebríčky vedú Djokovič a Bartyová

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2022 o 09:38

V najlepšej stovke sú dve Slovenky.

BRATISLAVA. Srb Novak Djokovič a Austrálčanka Ashleigh Bartyová zostali na čele svetových tenisových rebríčkov vo dvojhre aj po Australian Open v Melbourne.

Náskok Djokoviča pred Daniiliom Medvedevom na čele poradia ATP najlepších svetových singlistov sa zmenšil na 890 bodov. Tretí zostal Nemec Alexander Zverev už s vyše trojtisícovým bodovým mankom.

Štvrtý je naďalej semifinalista z Melbourne Grék Stefanos Tsitsipas a piaty zostal čerstvý šampión Australian Open Španiel Rafael Nadal.

Jedinou zmenou v najlepšej svetovej desiatke je výmena na šiestej pozícii, kde Rusa Andrea Rubľova nahradil Talian Matteo Berrettini.

Naďalej jediným Slovákom v najlepšej svetovej stovke je Alex Molčan. Dvadsaťtriročný Prešovčan sa po účasti v 2. kole v Melbourne Parku posunul na 72. miesto, čo je jeho nové kariérne maximum. Pred Australian Open mu patrilo 74. miesto.

V ženskom rebríčku WTA Bartyová vedie s veľkým náskokom 2633 bodov pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou. Na treťom mieste nastala zmena, Španielku Garbine Muguruzovú vystriedala Češka Barbora Krejčíková.

Štvrtá je po novom Poľka Iga Swiateková, Muguruzová klesla až na siedme miesto. Novou členkou Top Ten je Američanka Danielle Collinsová. Finalistka z Melbourne Parku sa vyšvihla z tridsiatej na desiatu priečku.

V najlepšej stovke sú dve Slovenky. Novou domácou jednotkou sa stala Kristína Kučová, ktorá poskočila o sedemnásť priečok až na 79. Tridsaťjedenročnej Bratislavčanke chýba osem miest k vyrovnaniu kariérneho maxima zo septembra 2016.

V elitnej stovke zostala aj Anna Karolína Schmiedlová, ale klesla z 87. na 94. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan je najvyššie v kariére. Svetové rebríčky vedú Djokovič a Bartyová