Swiateková zostane číslom jeden. Jabeurová chystá vo finále odplatu

Tuniská tenistka Ons Jabeurová postúpila do finále Wimbledonu.
Tuniská tenistka Ons Jabeurová postúpila do finále Wimbledonu. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. júl 2023 o 19:20

Bielorusku môže prehrať dvojnásobne mrzieť.

Wimbledon 2023

Dvojhra žien - semifinále:

Ons Jabeurová (Tun.-6) - Aryna Sabalenková (Biel.-2) 6:7 (5), 6:4, 6:3

LONDÝN. Tuniská tenistka Ons Jabeurová bude v sobotu súperkou Češky Markéty Vondroušovej vo finále dvojhry na grandslamovom Wimbledone.

V semifinále v pozícii turnajovej šestky zdolala druhú nasadenú Bielorusku Arynu Sabalenkovú 6:7 (5), 6:4, 6:3. Poľka Iga Swiateková tak zostane aj po skončení Wimbledonu svetovou jednotkou.

V prípade triumfu by Sabalenková v pondelok prvýkrát zasadla na ženský tenisový trón, no podobne ako na Roland Garros končí v semifinále.

Jabeurová postúpila do tretieho grandslamového finále, v predošlých dvoch ťahala za kratší koniec. Vlani vo Wimbledone podľahla v zápase o titul Jelene Rybakinovej, na US Open nestačila v rozhodujúcom súboji na Swiatekovú.

Jabeurová mala v prvom sete zápasu so Sabalenkovou tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužila, a tak rozhodnutie padlo v tajbrejku. V ňom viedla Tunisanka 4:2, no súperka následne otočila na 6:4 a premenila druhý setbal.

V druhom dejstve viedla Bieloruska 4:2, no Jabeurová nezložila zbrane, získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set.

Afričanka bola na koni, vďaka brejku v šiestej hre odskočila Sabalenkovej na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Premenila až piaty mečbal.

"Bol to mimoriadne ťažký zápas. Bolo náročné returnovať jej servis. Ďakujem divákom, že ma aj za nepriaznivého stavu podporovali.

Pracujem s mojou mentálnou trénerkou na tom, aby som zvládla aj kritické momenty. Teší ma, že som sa udržala v zápase a našla silu.

Dokázala som transformovať negatívnu energiu na pozitívnu. Dúfam, že vyhrám celý turnaj. S Markétou som tento rok už dvakrát prehrala, teraz je čas na odplatu," uviedla Jabeurová v pozápasovom interview.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Swiateková zostane číslom jeden. Jabeurová chystá vo finále odplatu