Schmiedlovú potrápila tínedžerka, na US Open však pokračuje

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. aug 2021 o 23:14

Zápas trval dve a pol hodiny.

US Open 2021

Dvojhra žien - 1. kolo:

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Ashlyn Kruegerová (USA) 7:5, 6:7 (3), 6:3

NEW YORK. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V utorkovom zápase 1. kola zdolala domácu Ashlyn Kruegerovú 7:5, 6:7 (3), 6:3.

V ďalšej fáze sa stretne s víťazkou duelu medzi ďalšou Američankou Alison Riskeovou a štrnástou nasadenou Anastasiou Pavľučenkovovou z Ruska.

Sedemnásťročná Kruegerová ťažila v prvom sete z dobrého podania, keď dosiahla až päť es. Slovenku prevýšila aj v počte víťazných úderov, keď ich mala až dvadsať v porovnaní s deviatimi Schmiedlovej.

Zároveň však veľa kazila a 22 nevynútených chýb kontrastovalo so štyrmi jej súperky. Schmiedlová síce premárnila vedenie 4:2, ale v jedenástom geme získala kľúčový brejk. Následne prvý set ukončila čistou hrou. 

Slovenka v druhom sete viedla už 5:3, mala mečbal, no nevyužila ho. Mladá Američanka napokon uspela v tajbrejku a vynútila si rozhodujúce dejstvo. 

V tom však už dominovala skúsenejšia Schmiedlová, spravila jedinú nevynútenú chybu a vyše dva a polhodinovú bitku doviedla do úspešného konca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlovú potrápila tínedžerka, na US Open však pokračuje