Schmiedlová si postup cení. O to viac, že ju prišli podporiť rodičia

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2023 o 19:20

Schmiedlová môže prvýkrát postúpiť do štvrtého kola.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová vyrovnala na Roland Garros svoje osobné maximum z parížskeho grandslamu.

Košická rodáčka prvýkrát v kariére zdolala Španielku Alionu Bolsovovú 6:3, 6:4 a do tretieho kola postúpila rovnako ako v rokoch 2014 a 2020.

Štvrtkové víťazstvo malo pre ňu špeciálnu príchuť.

"Veľmi sa teším a vážim si to, že som sa prebojovala do tretieho kola. Po prvý raz som zobrala na grandslamový turnaj mojich rodičov, tak som o to viac rada, že to môžu prežívať so mnou a že som hrala dobre," povedala.

Podľa jej slov bol zápas veľmi ťažký najmä po fyzickej stránke.

"Hrali sme dlhé výmeny, bol to boj. Nerobila som veľa chýb a v dlhých výmenách som dokázala bodovať. Hrala som síce od základnej čiary, ale odvážne.

Pred zápasom som si pozrela aj videá z Bolsovovej zápasov, s trénerom sme sa na ňu pripravovali. Dnes ma prekvapila, ako sa dobre bránila v dlhých výmenách a veľa lôpt mi vrátila späť. Nie je ľahké ísť hrať s niekým, s kým som už dvakrát prehrala. Nemala som veľké očakávania, išla som do toho s rešpektom.

Na snímke je slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.
Na snímke je slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)

V prvom kole som zdolala favoritku, ale v tenise to tak často chodí, že príde určité uspokojenie a v ďalšom kole hráč prehrá aj s rebríčkovo slabším súperom. Dnes som veľmi chcela vyhrať a túžila som sa dostať do tretieho kola.

Som šťastná, že mi to vyšlo. Bolo by skvelé, keby sa mi podarilo dostať sa aj ďalej, ale dnes si chcem užiť toto víťazstvo," dodala pre web STZ.

V ďalšom kole si Schmiedlová zmeria sily s americkou kvalifikantkou Dayovou.

"Trošku ju poznám, ale nikdy sme spolu nehrali. Dlhšie som ju teraz nevidela hrať ani na turnaji. Trošku sme s trénerom pozerali dnešný zápas, bude to zasa úplne odlišný duel. Je nepríjemná ľaváčka, určite to bude proti nej ťažké.

Dám do toho všetko. Mám zo zápasu rešpekt, ale ak by som hrala s Keysovou, bolo by to pre mňa zrejme ešte ťažšie," uzavrela zverenka trénera Ladislava Simona, ktorý ju sprevádza aj v Paríži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová si postup cení. O to viac, že ju prišli podporiť rodičia