Rozhodnutie prišlo po hladkej prehre. Bývalá svetová dvojka ukončila kariéru

Anett Kontaveitová na turnaji Wimbledon 2023.
Anett Kontaveitová na turnaji Wimbledon 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2023 o 12:03

Som plná emócií. Pociťujem šťastie aj smútok, všetko dokopy, uviedla.

WIMBLEDON. Estónska tenistka Anett Kontaveitová ohlásila koniec aktívnej kariéry po tom, ako v zápase druhého kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone hladko prehrala s Češkou Mariou Bouzkovou 1:6, 2:6.

Dôvodom sú pretrvávajúce chronické bolesti chrbta, ktoré 27-ročnú niekdajšiu svetovú dvojku trápia už dlhší čas.

"Som si celkom istá svojím rozhodnutím. Keď prílíš dlho stojím alebo sedím v jednej polohe, začína ma to trápiť," vysvetlila víťazka šiestich turnajov na hlavnom okruhu WTA náhly odchod do tenisového dôchodku. Potvrdila síce, že jej rozhodnutie je konečné, no doplnila, že to bol jej záverečný súboj vo dvojhre.

"Som plná emócií. Pociťujem šťastie aj smútok, všetko dokopy," vyhlásila Kontaveitová.

Najlepšiu sezónu v kariére zažila Anett Kontaveitová pred dvomi rokmi, keď získala štyri zo svojich šiestich turnajových prvenstiev.

Na post dvojky singlového rebríčka WTA sa dostala vlani. Na grandslamovom podujatí sa najďalej prebojovala do štvrťfinále na Australian Open v roku 2020.

Kontaveitová bola na vlaňajšom US Open v New Yorku poslednou hráčkou, ktorú zdolala legendárna Američanka Serena Williamsová pred ukončením kariéry.

V druhom kole dvojhry Estónka ako nasadená dvojka podľahla víťazke 23 grandslamových turnajov. Williamsová potom v treťom kole prehrala s Austrálčankou Ajlou Tomljanovičovou a definitívne zavesila raketu na klinec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rozhodnutie prišlo po hladkej prehre. Bývalá svetová dvojka ukončila kariéru