Martin si neužil Roland Garros ani dve hodiny, vypadáva v prvom kole

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|31. máj 2021 o 16:30

Slovák prehral 0:3 na sety.

Roland Garros 2021

Muži - dvojhra, 1. kolo:

Reilly Opelka (USA-32) - Andrej Martin (SR) 6:3, 6:2, 6:4

PARÍŽ. Slovenský tenista Andrej Martin neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Jeho maximom na parížskej antuke zostáva 3. kolo z roku 2016.

Na tohtoročnom turnaji si zahral len 1 hodinu a 55 minút. S nasadenou tridsaťdvojkou Američanom Reillym Opelkom prehral za 3:6, 2:6, 4:6. 

Na kurte sa zdržal len o desať minút dlhšie ako v nedeľu Norbert Gombos.

Tridsaťjedenročný bratislavský rodák sa počas minulého týždňa dostal na turnaji ATP v srbskom Belehrade do semifinále a prehral v ňom so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom.

Martin hneď v úvodnom geme prelomil podanie Opelku. Jeho súper však následne získal štyri gemy za sebou a dostal sa na koňa.

Martinovi sa síce ešte podarilo znížiť na 3:4, no záver prvého setu patril Opelkovi, ktorý hral agresívne a skvele returnoval. V druhom dejstve si po dvoch brejkoch rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 4:0.

Martin, ktorý minulý týždeň postúpil do semifinále turnaja ATP v Belehrade, nevedel nájsť recept na disponovaného súpera, aj v dlhších výmenách ťahal za kratší koniec. V treťom sete síce otočil z 1:3 na 4:3, no koncovka bola v réžii Opelku.

Slovensko tak v Paríži prišlo aj o druhé želiezko v mužskom singli, Norbert Gombos neprešiel v nedeľu cez dvanásteho nasadeného Španiela Pabla Carrena-Bustu.

V hlavnej súťaži na Roland Garros má Slovensko už len jedno zastúpenie, medzi ženami hrá Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v utorok popoludní nastúpi proti Francúzke Kristine Mladenovicovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin si neužil Roland Garros ani dve hodiny, vypadáva v prvom kole