Zverev pyká za napadnutie rozhodcu, dostal ročný podmienečný trest

Alexander Zverev udiera raketou do stoličky empajrového rozhodcu po prehre na turnaji Mexico Open v Acapulcu.
Alexander Zverev udiera raketou do stoličky empajrového rozhodcu po prehre na turnaji Mexico Open v Acapulcu. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. mar 2022 o 08:50

Nemec dostal aj ďalšiu pokutu.

LOS ANGELES. Nemecký tenista Alexander Zverev dostal za neslušné a násilné správanie sa na turnaji ATP v mexickom Acapulcu ročný podmienečný trest. Ak ho poruší, nezahrá si osem týždňov.

Okrem toho dostal Zverev aj dodatočnú pokutu 25.000 dolárov. O treste informovali v utorok agentúry AFP a AP.

"Ak sa počas trvania podmienky vyvaruje ďalšieho prehrešku, bude mu pokuta a ďalšie sankcie odpustené," cituje TASR z vyhlásenia Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Tretí hráč svetového rebríčka pyká za výbuch hnevu vo štvrťfinále štvorhry v Acapulcu, keď mu po prehre praskli nervy a napadol empajrového rozhodcu Alessandra Germaniho.

Olympijský šampión spolu s Brazílčanom Marcelom Melom podľahli britsko-fínskemu tandemu Lloyd Glasspool, Harri Heliovaara 2:6, 6:4, 6:10. Krátko po skončení zápasu prešiel Zverev k empajru, do ktorého začal nahnevane udierať raketou a takmer trafil nohy rozhodcu. Pred ďalšími údermi mu vulgárne nadával.

ATP ho za to vylúčila z dvojhry a nemohol tak v Acapulcu obhájiť titul. Hneď po vylúčení z turnaja dostal Zverev pokutu 40.000 dolárov, zároveň mu prepadla aj prémia v hodnote 30.000 dolárov, ktorú na podujatí vybojoval a nezískal ani body do svetového rebríčka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zverev pyká za napadnutie rozhodcu, dostal ročný podmienečný trest