Finále kamarátov stanovilo nový rekord aj viacero míľnikov

Finalisti turnaja v Cincinnati - Andrej Rubľov (vľavo) a Alexander Zverev.
Finalisti turnaja v Cincinnati - Andrej Rubľov (vľavo) a Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. aug 2021 o 00:35

Zverev ukončil 36-ročné nemecké čakanie.

Turnaj ATP v Cincinnati

Finále - dvojhra mužov:

Alexander Zverev (Nem.-3) - Andrej Rubľov (Rus.-4) 6:2, 6:3

CINCINNATI. Nemecký tenista Alexander Zverev triumfoval na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati. Tretí nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom finále dvojhry štvrtého nasadeného Andreja Rubľova z Ruska hladko 6:2, 6:3.

Olympijský šampión z Tokia vyhral svoj piaty titul na turnajoch Masters 1000 a celkovo sedemnásty na okruhu ATP.  Zároveň napodobnil Američana Andreho Agassiho, ktorý v roku 1996 vyhral olympiádu aj turnaj v Cincinnati. 

Zároveň je Zverev prvým nemeckým tenistom od roku 1985, ktorý tento turnaj ovládol. Pred 36 rokmi sa to podarilo Borisovi Beckerovi. 

Zverev a Rubľov sú dobrí kamaráti, ktorí spoločne vyrastali. Nemec si v ďakovnej reči spomenul, ako ho Rubľov pravidelne zdolával v juniorských kategóriach.

"Predstava, že sme spolu vyrastali a teraz tu hráme finále je niečo, o čom sme obaja snívali. Žijeme si naše sny," doplnil Rubľov. 

Zaujímavosťou je, že zápas trval len 59 minút a išlo o vôbec najkratšie finále v histórii turnaja. Aby tých zaujímavých faktov nebolo málo, tak Zverev mal ešte v pondelok na turnaji v Cincinnati zápasovú bilanciu 0 výhier a šesť prehier. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finále kamarátov stanovilo nový rekord aj viacero míľnikov