Molčan si finále v Bratislave nezahrá, končí aj turnajová jednotka

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR)
TASR|13. nov 2021 o 14:44 (aktualizované 13. nov 2021 o 18:19)

O titul zabojuje maďarský kvalifikant.

Peugeot Slovak Open 2021

Semifinále dvojhry:

Tallon Griekspoor (Hol.-2) - Alex Molčan (SR-5) 6:7 (5), 6:3, 6:4

Zsombor Piros (Maď.) - Stefano Travaglia (Tal.-1) 7:6 (5), 3:2 - skreč

BRATISLAVA. Slovenský tenista Alex Molčan nepostúpil do finále dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open.

V sobotnom semifinále prehral ako nasadená päťka s turnajovou dvojkou Tallonom Griekspoorom 7:6 (5), 3:6, 4:6. Holanďan nastúpi v nedeľu o 17.00 h v boji o titul proti maďarskému kvalifikantovi Zsomborovi Pirosovi.

V prvom sete duelu medzi Molčanom a Griekspoorom si obaja hráči držali svoje podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch domáci hráč.

Najlepší slovenský singlista si vybudoval náskok 4:1 a za stavu 6:5 premenil vďaka esu v poradí tretí setbal.

V druhom sete Holanďan za stavu 2:1 prelomil podanie Molčana a výhodu brejku pretavil v zisk setu. Griekspoor sa dostal na koňa, v rozhodujúcom dejstve za stavu 2:2 opäť zobral Molčanovi servis a zápas už dotiahol do úspešného konca, hoci za 5:4 čelil brejkbalu.

Holanďanovi sa v tomto roku v hlavnom meste Slovenska darí, v júni triumfoval na antukovom challengri Bratislava Open.

Z postupu sa teší aj maďarský tenista Zsombor Piros, ktorý v semifinále v pozícii kvalifikanta viedol nad najvyššie nasadeným Talianom Stefanom Travagliom 7:6 (5), 3:2, keď jeho súper zápas skrečoval.

Molčan: Súper hral veľmi dobre

Molčan na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov dosiahol postupom do semifinále doposiaľ najlepší výsledok.

Za účasť medzi najlepšou štvorkou mu patrí 33 bodov do rebríčka ATP. V onlajn verzii sa posunul na 102. priečku, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Na zabezpečenie si postupovej istoty v hlavnej časti Australian Open cestuje hneď v nedeľu do Helsínk na posledný turnaj sezóny.

"Súper hral dnes veľmi dobre, keď potreboval, často si pomohol servisom. V prvom sete sme si obaja držali servis. On si vypracoval dva brejkbaly na moje podanie, ja pri jeho ani jeden. V tajbrejku som ho nakoniec vyhral.

V druhom sete ma vo štvrtom geme brejkol. Mám pocit, že rozhodcovia tam nevideli aut, ale čo už, taký je tenis. V treťom sete mi opäť ušiel jeden gem na mojom podaní a potom bolo už veľmi ťažké si ho vziať späť," citovala slová Molčana oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Podporu divákov si váži

Diváci hnali Molčana vpred, chceli vidieť domáceho hráča vo finále.

"Áno, boli dnes skvelí, povzbudzovali ma. Veľmi si to vážim. Škoda, že som sa nedokázal prebojovať do finále, ale každopádne, hral som podľa mňa dobrý tenis. Ďakujem im, že dnes prišli."

Griekspoor ťahá sériu 24 víťazných zápasov v rade. V tomto roku vyhral už sedem challengrových turnajov.

"Jeho sebavedomie na kurte je veľmi vysoké. Verí si na údery, ktoré má rád a využíva to. Aj keď urobí zopár chýb, v ťažkých stavoch si dokáže pomôcť svojimi zbraňami," pozitívne ohodnotil Molčan výkon svojho súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan si finále v Bratislave nezahrá, končí aj turnajová jednotka