Austrálsky tenista prišiel o OH v Tokiu pre koronavírus, debut zažije v Paríži

Austrálsky tenista Alex de Minaur.
Austrálsky tenista Alex de Minaur. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|27. jún 2024 o 17:43

Iba druhýkrát v histórii sa olympijský tenisový turnaj uskutoční na antukových dvorcoch.

BRATISLAVA. V lete 2021 pripravila austrálskeho tenistu Alexa de Minaura o účasť na olympijských hrách v japonskom Tokiu nákaza koronavírusom, preto sa deviatka rebríčka ATP predstaví premiérovo pod piatimi kruhmi až v Paríži 2024.

Olympijské súťaže v tenise sa od 27. júla do 4. augusta uskutočnia na dvorcoch, na ktorých sa koná grandslamový turnaj Roland Garros.

Okrem De Minaura sa do austrálskeho tenisového tímu pred dvojhru mužov pre OH dostali aj Alexei Popyrin, Chris O'Connell a Rinky Hijikata, každého z nich čaká prvá účasť na olympijských hrách.

Iba druhýkrát v histórii sa olympijský tenisový turnaj uskutoční na antukových dvorcoch, premiérovo to bolo v Barcelone 1992.

"Mal som smolu, že som nemohol hrať v Tokiu. Sústredil som sa však na Paríž a veľmi sa teším, že som oficiálne súčasťou tohto tímu. Skutočne sa teším na to, že budem olympionikom," uviedol 25-ročný rodák zo Sydney podľa webu insidethegames.biz.

Medzi ženami bude v dvojhre zastupovať Austráliu iba Ajla Tomljanovicová. "Je úžasné, že ma opäť vybrali do olympijského tímu," povedala hráčka, ktorej v rebríčku WTA patrí až 135. pozícia.

Austrálčania budú mať zastúpenie aj vysoké ambície v štvorhre. Do Paríža totiž vycestujú mužská svetová deblová jednotka Matthew Ebden a hrať bude s bronzovým z tokijského mixu Johnom Peersom, o čo najlepší výsledok budú bojovať aj De Minaur s Popyrinom.

Medzi ženami sa svetová deviatka vo štvorhre Ellen Perezová predstaví po boku Daria Savillovej, keďže moskovská rodáčka od roku 2015 reprezentuje Austráliu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Austrálsky tenista prišiel o OH v Tokiu pre koronavírus, debut zažije v Paríži