Má 14 a je hviezdou Roland Garros. Fanúšik povzbudzuje tak, že si ho všimol aj jeho idol

Austrálsky tenista Alex De Minaur postúpil do štvrťfinále Roland Garros 2024.
Austrálsky tenista Alex De Minaur postúpil do štvrťfinále Roland Garros 2024. (Autor: TASR/AP)
Denisa Veselá|5. jún 2024 o 12:40

Alex De Minaur má v Paríži zrejme svojho najväčšieho fanúšika.

PARÍŽ. Šport píše krásne príbehy. Jeden z nich zažíva aj mladý francúzsky fanúšik Paul, ktorý počas Roland Garros 2024 podporuje Alexa de Minaura. Austrálčan sa so svojím fanúšikom spojil a vyjadril mu veľkú vďaku za jeho podporu.

V treťom kole parížskeho grandslamového turnaja sa De Minaur stretol s nemeckým súperom Janom-Lennardom Struffom.

Duel, ktorý niekoľkokrát prerušil dážď, sa premenil na štvorsetovú bitku, kde Austrálčanovi pomohol nielen jeho talent, ale aj hlasná podpora 14-ročného Paula.

Zápas vyhrali spolu

S každým získaným bodom sa Paul radoval, ako keby šlo o jeho vlastný triumf.

Jeho prítomnosť si všimol aj rodák zo Sydney, ktorý po zápase fanúšika pevne objal a daroval mu uterák.

"Pozeral som sa naňho a vravel som si, že keby som bol fanúšik, asi by som už bol dávno doma, pretože tam bola poriadna zima," začal De Minaur.

VIDEO: Alex de Minaur s fanúšikom Paulom na Roland Garros 2024

"Nechápem, čo ten chlapec robil, ale neskutočne mi pomohol. Potom som ho musel objať. Bolo to úžasné. Vážim si toho chlapca.

To, že strávil desať hodín na kurte v mraze a pumpoval ma, ma potešilo. Som rád, že sme spoločne dokázali vyhrať," priznal Austrálčan.

"Normálne by som mu dal všetko, čo mám v taške. V emóciách som veľmi nepremýšľal, ale on si zaslúži úplne všetko, čo by chcel. Rakety, topánky, hocičo."

Šťastný talizman opäť pomohol

Po zápase obletelo video malého fanúšika všetky sociálne siete a De Minaur sa rozhodol svoj talizman nájsť, aby mohol navštíviť aj ďalší zápas.

To sa nakoniec podarilo a Paul sa nestratil ani na kurte Suzanne Lenglenovej, kde ho bolo opäť poriadne počuť a dotiahol svoj idol k výhre nad favorizovaným Daniilom Medvedevom.

VIDEO: Fanúšik Paul na Roland Garros 2024

"Podaril sa mu zázrak. Možno ho budeme musieť voziť každý týždeň na turné! Našli sme ho zrejme vďaka krásnemu svetu sociálnych sietí... bolo skvelé ho vidieť v publiku. Aj na tom veľkom kurte som ho počul po každej odohratej loptičke," popísal 25-ročný tenista.

Paul, spoločne so svojimi priateľmi a trénerom, sa stal nielen svedkom úspechu De Minaura, ale aj jeho súčasťou.

"Myslím si, že so mnou bude zajtra odpočívať počas môjho tréningového dňa a samozrejme príde aj na ďalší zápas," prezradila po postupe svetová jedenástka.

De Minaur, ktorý doteraz na Roland Garros neprekročil druhé kolo, teraz oslavuje už postup do štvrťfinále a vyrovnáva tak svoj najlepší grandslamový výsledok.

Predtým dosiahol štvrťfinále iba na US Open v roku 2020, keď ho v rozlete zastavil neskorší šampión Dominic Thiem.

Bude Paulova mágia fungovať aj vo štvrťfinálovom súboji s Alexandrom Zverevom? Odpoveď bude známa už v stredu, zápas je na programe o 20.15 h.

Autorka píše pre portál tbtennis.cz

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Má 14 a je hviezdou Roland Garros. Fanúšik povzbudzuje tak, že si ho všimol aj jeho idol