Tatran Prešov tvrdí, že zaplatil poplatok za odvolanie. Zväz si stojí za postupom

Na snímke lavička Prešova, vpravo stojí tréner Slavko Goluža vo finálovom  zápase Final Four Slovenského pohára MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov v Košiciach 17. marca 2019.
Na snímke lavička Prešova, vpravo stojí tréner Slavko Goluža vo finálovom zápase Final Four Slovenského pohára MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov v Košiciach 17. marca 2019. (Autor: František Iván TASR)
TASR|3. máj 2019 o 13:51

Výkonný výbor SZH zamietol odvolanie Tatrana pre nedodanie dokladu o zaplatení.

PREŠOV. Slovenský zväz hádzanej (SZH) trvá na správnosti postupu vo veci odvolania Tatrana Prešov proti rozhodnutiu Športovo-technickej komisie (ŠTK) o zachovaní výsledku finále Slovenského pohára.

Výkonný výbor SZH v utorok zamietol podanie Tatrana pre nedodanie dokladu o zaplatení správneho poplatku.

Klub sa ohradil voči tvrdeniu o zákaze reprezentovať

Vedenie klubu sa však ohradilo s tvrdením, že splnila všetky náležitosti podania. "Obchodná spoločnosť Tatran Prešov, s.r.o. uhradila poplatok za podanie odvolania voči rozhodnutiu Športovo-technickej komisie SZH na základe pokynov nášho splnomocneného právneho zástupcu dňa 23. apríla.

Tým by sme chceli vyvrátiť tvrdenie Slovenského zväzu hádzanej o tom, že neeviduje platbu daného poplatku. Zároveň by sme sa chceli znovu ohradiť voči medializovanému tvrdeniu prezidenta SZH Jaroslava Holešu, v ktorom poukazuje na to, že Tatran Prešov bránil priamo alebo nepriamo hráčom reprezentovať.

Toto tvrdenie kategoricky odmietame, keďže Tatran Prešov nemá možnosť, ani spôsob ako hráčom zakázať reprezentovať," uviedol Tatran vo štvrtkovom stanovisku.

Prešov vraj zaplatil neskoro

SZH sa odvoláva na súťažný poriadok, ktorý v čl. 51, bod 5. ukladá povinnosť priložiť k odvolaniu doklad o zapletení poplatku. V opačnom prípade v zmysle čl. 52 odvolanie zamietne.

"Funkcionári Tatrana Prešov poslali odvolanie dňa 8.4. 2019 a poplatok uhradili až po tom, čo ich predstavitelia SZH vyzvali na zaslanie dokladu o úhrade. To, že poplatok uhradili 23.4. 2019, teda 16 dní po termíne, kedy mal byť uhradený, len dokazuje, že nebol uhradený v zmysle SP SZH, a postup SZH bol správny," reagoval v piatok SZH.

Zároveň sa vyjadril aj k otázke reprezentantov SR z tímu Tatrana: "Prezident SZH Jaroslav Holeša iba vychádza z medializovaných vyhlásení majiteľa a manažéra Tatrana Prešov, z obsahu ospravedlnení hráčov, ktorí aj skutočne na reprezentačný zraz neprišli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran Prešov tvrdí, že zaplatil poplatok za odvolanie. Zväz si stojí za postupom