Prešov prehral o gól a nezahrá si v skupinovej fáze Ligy majstrov

Hádzanári Tatrana Prešov si v skupinovej fáze Ligy majstrov nezahrajú.
Hádzanári Tatrana Prešov si v skupinovej fáze Ligy majstrov nezahrajú. (Autor: SITA)
Sportnet|2. sep 2017 o 17:54

Všetko sa dá pochopiť, ale rozmýšľanie našich hráčov sa dá pochopiť ťažšie, hneval sa tréner Prešova.

Liga majstrov 2017/2018 - kvalifikačný turnaj, semifinále:

Sporting Lisabon - Riihimäen Cocks 31:27

/Michal Kopčo (Sporting) dosiahol 6 gólov/

Tatran Prešov - Alpla HC Hard 25:26 (12:13)

Tatran: Čupryna, Cvitkovič - M. Šárpataky, Butorac 7, Hrstka 3, Krok 4, Babič 4, L. Urban 1, Pekár, Číp 2, Peskov 3, Vučko, Jankovič 1, Kasal, Carapkin.

Najviac gólov Alpla HC Hard: D. Schmid 7, Tanaskovič 5, Zeiner 4

Rozhodovali: Herczeg, Südi (obaja Maď.), 7 m hody: 4/3 - 1/1, 1500 divákov.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v sobotňajšom semifinálovom zápase na turnaji 1. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov mužov 2017/2018 na vlastnej palubovke s rakúskym tímom Alpla HC Hard tesne 25:26 (12:13) a prišli o šancu na postup do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov.

Vo vyrovnanom zápase sa tímy držali bok po boku. Hard viedol pred prestávkou o jeden gól. Prešov v úvode druhého polčasu získal vedenie, ale nedokázal odskočiť aj vďaka dobre práci Alply v defenzíve. Prešovské spojky nevedeli dostať obranu súpera pod tlak. Rakúskemu protivníkovi vychádzala aj hra bez brankára.

Tatran sa namiesto LM, ktorej skupinovú fázu si mohol zahrať tretí raz za sebou, ďalej predstaví len v Pohári EHF. Šarišania v nedeľu o 13:30 nastúpia v súboji o 3. miesto proti fínskemu tímu Cocks. Vo finále si s Hardom od 16:05 zahrá o jedinú miestenku do LM portugalský Sporting Lisabon so slovenským pivotom Michalom Kopčom. Sporting v semifinále pokoril Cocks 31:27 (18:14).

Víťaz turnaja 1. skupiny postúpi do D-skupiny LM, v ktorej už figurujú tímy HC Metalurg Skopje (Maced.), HC Motor Záporožie (Ukr.), Montpellier HB (Fr.), Besiktas Mogaz HT Istanbul (Tur.) a Čechovskí Medvedi (Rus.).

Hlasy po zápase:

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: "Veľa síl sme nechali v zápase proti Brestu. Začiatok duelu sa nevyvíjal podľa našich predstáv a prišli sme o zraneného Miša Kasala. Všetko sa dá pochopiť, ale rozmýšľanie našich hráčov sa dá pochopiť ťažšie. Takýto zápas sa hrá na víťazstvo o jeden gól, nie o desať.

Vždy, keď sme zabojovali v obrane a mali sme šance, splašili sme sa v útoku a rýchlo ich zakončovali - a to aj v druhom polčase, keď sme mali dvojgólový náskok. Zápas sa vyhráva v obrane a je dôležité, aby to pochopili aj hráči.

Zdôrazňujem to preto, že sme na začiatku práce s mužstvom a za takú krátku dobu nie je možné zmeniť všetky návyky."

Ďalší program:

NEDEĽA, 3. SEPTEMBRA:

O 3. miesto:

13:30 Tatran Prešov - Riihimäen Cocks

Finále:

16:05 Sporting Lisabon - Alpla HC Hard

Radovan Pekár, kapitán Tatrana Prešov: "Po takomto zápase nemôžu byť moje pocity iné ako negatívne. Je to pre nás sklamanie, ale nie je veľký priestor na dlhé smútenie.

Musíme sa pozrieť na naše chyby a na veci, ktoré musíme spraviť lepšie. Mám pocit, že v kritických momentoch nám príliš veľká zodpovednosť zväzovala ruky."

Dominik Krok, spojka Tatrana Prešov: "Dnes sme mali jednoznačne vyhrať, no nepredviedli sme taký výkon ako v stredu proti Brestu.

Strašne ma to mrzí a ťažko sa mi hľadajú slová. Robili sme chyby v obrane a tiež v útoku a v takomto zápase sa to hneď trestá. Neviem, čo sa presne stalo. Nehrali sme dobre - a to bol kameň úrazu."

Petr Hrachovec, kouč Alpla HC Hard: "Zápas sme zaslúžene vyhrali výkonom v obrannej fáze, no predovšetkým v útoku, kde sme boli veľmi efektívni napriek technickým chybám, ktoré sme zaznamenali v druhom polčase.

Pomohla nám i výmena brankára, Hurich pochytal veľa vyložených príležitostí. Využili sme aj nervozitu domácich, ktorí boli pod tlakom a museli zápas zvládnuť. My sme tlak na postup nemali a tam bol asi ten najväčší rozdiel, prečo sme zápas - podotýkam zaslúžene - vyhrali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov prehral o gól a nezahrá si v skupinovej fáze Ligy majstrov