Tatar strelil gól, Budaj vychytal ďalšie víťazstvo Los Angeles

Brankár Peter Budaj zlikvidoval 28 striel súpera.
Brankár Peter Budaj zlikvidoval 28 striel súpera. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. nov 2016 o 05:17

Slovenský brankár opäť nesklamal dôveru svojho trénera.

NEW YORK. Zatiaľ čo v prvých dvoch tretinách šlo naňho dohromady trinásť striel, v záverečnej tretine ho hráči Anaheimu ohrozili sedemnásťkrát.

Slovenský brankár Peter Budaj však inkasoval iba dvakrát a pomohol Los Angeles Kings k výhre 3:2 na ľade súpera.

Aj takýto zákrok v noci predviedol Peter Budaj:

Los Angeles nasmeroval za víťazstvom asistenciou a dvoma zásahmi v presilovkách Jeff Carter, druhým zaokrúhlil svoj počet kanadských bodov v NHL na 600.

Hostia zaznamenali tretiu výhru za sebou a v tabuľke Západnej konferencie im patrí piata priečka. Na druhé St. Louis pritom strácajú len dva body.

"Bol to dôležitý zápas. V závere to rozbalili a zdramatizovali ho, ale dva body sú dva body," komentoval podľa nhl.com Carter.

"V prvej a druhej tretine dominovali. Prial by som si, aby sme my po celý zápas hrali tak ako v tretej. Možno by bol výsledok iný. Musíme sa však pozerať dopredu a uistiť sa, že sa to už nezopakuje," skonštatoval švédsky útočník Ducks Rickard Rakell.

Do kanadského bodovania sa zo Slovákov v noci z nedele na pondelok zapísal Tomáš Tatar. Útočník Detroitu strelil otvárací gól v zápase svojho tímu proti Calgary, avšak hostia vyhrali 3:2.

Tatarov gól Detroitu nestačil:

Detroit prehral už štvrtý zápas za sebou a v tabuľke Východnej konferencie je na nelichotivom štrnástom mieste.

"Veľa gólov nedávame, takže nemôžem si dovoliť inkasovať až tri. Musím chlapcov ešte viac podržať zákrokmi, tentoraz za mňa prešiel puk trikrát. Je to ťažké," lamentoval brankár Jimmy Howard, ktorý zneškodnil 23 pokusov súpera.

Švédsky center Mikael Backlund ozdobil svoj 400. zápas v NHL víťazným gólom, na všetkých troch zásahoch hostí sa v Joe Louis Arena asistenciou podieľal obranca Dougie Hamilton.

Zo Slovákov bol v nočnom programe aj Marko Daňo. Pri prehre Winnipegu v Caroline však nebodoval.

Švédsky reprezentant Henrik Lundqvist sa stal prvým brankárom v klubovej histórii New Yorku Rangers so 700 odchytanými stretnutiami, jeho nedeľňajší jubilejný zápis však nebol víťazný.

Rangers premárnili vedenie 1:0 aj 2:1 a Floride podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch, o čom rozhodol parádnym spôsobom fínsky útočník Panthers Aleksander Barkov, keď naoko dokonale oklamal gólmana hostí.

Krásny gól Aleksandra Barkova:

"Pokúšal som sa o toto zakončenie už od leta, ale nie presne takto. Mal som trochu šťastie," priznal Barkov.

Švédsky center Rangers Mika Zibanejad v riadnom hracom čase skóroval, ale v predĺžení si nešťastným nárazom o mantinel zlomil ihlicu ľavej nohy, čo ho z hry vyradí na šesť až osem týždňov.

NHL - výsledky:

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Góly:
4. Nicklas Bäckström, 31. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Niskanen) - 27. N. Foligno (Wennberg, Werenski), 41. Dubinsky (Atkinson, Saad), 60. Wennberg (N. Foligno, Gagner)

Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly:
7. E. Lindholm (Hainsey), 43. V. Rask (Stempniak, Skinner), 59. Hanifin (Faulk, Teräväinen) - 50. Scheifele (Ehlers, Morrissey)

/útočník Marko Daňo (Winnipeg) strávil na ľade 11 minút a 56 sekúnd, dva razy ohrozil bránu súpera, pripísal si štyri hity, avšak nebodoval/

New York Rangers - Florida Panthers 2:3sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:2)
Góly:
14. Kreider (Stepan, M. Staal), 42. Zibanejad (Zuccarello, Vesey) - 35. Yandle (Trocheck, Barkov), 48. Ekblad (J. Kindl, Trocheck), rozhodujúci sam. nájazd Barkov

Detroit Red Wings - Calgary Flames 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Góly:
9. TATAR (Abdelkader, Marčenko), 48. Mantha (Zetterberg, Nyquist) - 24. Hathaway (Hamilton, Ferland), 43. Stajan (Hamilton, Shinkaruk), 53. M. Backlund (Frolík, Hamilton)

/útočník Tomáš Tatar (Detroit) odohral 17 minút a 15 sekúnd, strelil otvárací gól duelu, dva razy ohrozil brankára súpera a okrem jedného kanadského bodu si pripísal aj jeden mínusový bod/

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:3 (0:0, 0:3, 2:0)
Góly:
44. Vermette (H. Lindholm), 49. Rakell (Silfverberg, H. Lindholm) - 23. Doughty (J. Carter), 33. J. Carter (Pearson, Toffoli), 34. J. Carter (Doughty, Martinez)

/brankár Peter Budaj (LA Kings) odchytal celé stretnutie, z tridsiatich striel súpera inkasoval dva góly a jeho úspešnosť zákrokov bola 93,3 percenta/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar strelil gól, Budaj vychytal ďalšie víťazstvo Los Angeles