Tatar s Jurčom by mali v nedeľu hrať, Vůjtek čaká na Hossu

Tomáš Tatar si obliekol reprezentačný dres aj vlani na MS v Minsku.
Tomáš Tatar si obliekol reprezentačný dres aj vlani na MS v Minsku. (Autor: TASR)
TASR|1. máj 2015 o 13:43

Podľa reprezentačného trénera je v hre ešte aj príchod Martina Marinčina. So štartom Mareka Hrivíka z Hartfordu už nepočíta.

OSTRAVA. Dvojica útočníkov z Detroitu Red Wings Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo by mala priletieť do Ostravy v sobotu večer. "Veríme, že pre nás budú veľkými posilami," povedal tréner Vladimír Vůjtek.

"Sú to hráči, ktorí hrajú stabilne v NHL. Najmä Tomáš Tatar je už jednou z hviezd klubu. Určite bude patriť medzi našich najvyťaženejších útočníkov a nastúpi v jednom z prvých dvoch útokov."

Tomáš Tatar patrí medzi opory Detroitu. Aj takéto góly strieľal v tejto sezóne.

Český kouč zatiaľ zaradil na súpisku devätnásť hokejistov. Chýbajú obranca Ivan Baranka a trio útočníkov Marek Viedenský, Vladimír Dravecký i chorý Martin Réway.

"Ak pôjde všetko podľa plánu, Jurčo s Tatarom by mali stihnúť nedeľňajší druhý zápas na šampionáte s Bieloruskom. Samozrejme, rolu môže hrať aklimatizácia. Obaja sú však mladí chalani a tí sa s tým vyrovnávajú veľmi rýchlo."

Aktuálne sú na slovenskej súpiske traja brankári, siedmi obrancovia a desiati útočníci. Proti Dánom chce Vůjtek rotovať všetkých siedmich bekov a hrať na štyri útoky. Je preto možné, že pred zápasom dopíše ďalšieho útočníka.

20140517_mshokej18152253_r642.jpg

Už vlani patril Tomáš Tatar medzi najaktívnejších hráčov Slovenska. Teraz bude mať ešte väčšiu zodpovednosť. FOTO - TASR.

"Ešte si nechávame voľné miesto pre Mariána Hossu, ktorý postúpil s Chicagom do druhého kola play-off," prezradil Vůjtek.

"Je však malá pravdepodobnosť, že nás posilní. Druhé kolo sa končí najskôr 7. - 8. mája. A neočakávam, že Blackhawks vypadnú v štyroch zápasoch. V hre je ešte aj príchod Martina Marinčina z Oklahomy," dodal.

So štartom Mareka Hrivíka z Hartfordu už Vůjtek nepočíta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tatar s Jurčom by mali v nedeľu hrať, Vůjtek čaká na Hossu