Tampa získala od Pittsburghu práva na Sersena

SITA|2. okt 2008 o 12:00

Obranca Slovana Bratislava v centre pozornosti zámorského tímu.

BRATISLAVA. Tím zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightining získal práva na mladého slovenského obrancu Slovana Bratislava Michala Sersena od klubu Pittsburgh Penguins.

Stalo sa tak iba 24 hodín po vzájomnom zápase medzi majstrovským HC Slovan a Tampou v rámci prípravy zámorského mužstva na víkendový štart novej sezóny NHL. "Blesky" zvíťazili na štadióne O. Nepelu 3:2 po samostatných nájazdoch. Za 22-ročného Sersena poskytla Tampa Pittsburghu právo výberu v 5. kole budúcoročného draftu.

"Naši skauti ho označili ako hráča vhodného na sledovanie. V utorňajšom zápase sa ukázal v dobrom svetle," povedal viceprezident Tampy pre hokejové operácie Brian Lawton.

Sersena si v drafte vybral Pittsburgh ešte v roku 2004 v 5. kole zo 130. miesta. Rodák z Gelnice, strieborný medailista z MS hráčov do 18 rokov z roku 2003, strávil v zámorí tri sezóny, počas ktorých pôsobil v juniorskej súťaži QMJHL v dresoch tímov Rimouski Oceanic a Quebec Remparts. V sezóne 2007/2008 získal s HC Slovan majstrovský titul, keď patril medzi výrazné opory zadných radov zverencov trénera Zdena Cígera.

Nachádzate sa tu:
Domov