Talentovaná Slovenka má nového trénera

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková.
Slovenská tenistka Tereza Mihalíková. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. apr 2017 o 15:37

Určite má potenciál byť hráčkou prvej svetovej stovky, vraví o Tereze Mihalíkovej Stefano Vukov.

TRNAVA. Chorvát Stefano Vukov sa stal trénerom slovenskej tenistky Terezy Mihalíkovej v rámci
trnavskej Empire Tennis Academy. "Tereza je veľmi motivovaná, ambiciózna a príjemná, čo sedí aj môjmu naturelu," povedal Vukov pre web trnavského klubu.

"Stefano berie všetko veľmi profesionálne a je veľmi ambiciózny. Zmenil mi techniku a ide mi to o dosť ľahšie," prezradila 18-ročná Mihalíková, teraz 528. hráčka singlového renkingu WTA, ktorá má však oveľa vyššie ambície.

"Tento rok bol zatiaľ pre mňa veľmi, veľmi zlý. Taký zlý začiatok roka som ešte nemala. Bolo to aj tým, že som ukončila sezónu 2016 veľmi skoro. Mala som kondičnú prípravu bez rakety, aj sústredenie bolo bez nej, čiže to bolo dosť dlhé obdobie," hovorila Mihalíková.

"Iba z posledného štvrtého turnaja som odchádzala s dobrým pocitom. Konečne som hrala dobre. Verím si, že teraz to už pôjde," dodala víťazka šiestich seniorských podujatí ITF.

"Samozrejme, potešilo by ma aj turnajové víťazstvo. Ešte viac by ma však potešilo hrať na nejako vyššie dotovanom turnaji a tam uhrať zo dve kolá," podotkla 18-ročná víťazka dvojhry junioriek na melbournských grandslamových Australian Open 2015 Mihalíková, ktorú v minulosti deväť rokov
pripravoval Ján Studenič.

Tereza Mihalíková.
Tereza Mihalíková. (Autor: SITA/AP)



"Limity nemáme, uvidíme, akým smerom sa bude uberať sezóna. Je veľmi náročné zvládnuť prechod z juniorského obdobia. Na okruhu sa objavuje mnoho nových hráčok, konkurencia je vysoká. Tereza sa potrebuje zlepšiť po fyzickej stránke, naberá na svalovej hmote," hovorí 30-ročný Vukov.

"Je 18-ročné dievča, ktoré sa vyvíja. Po technickej stránke hrá kvalitný tenis, no sebavedomie u nej občas chýba, potom sa zase vráti. Musí byť na kurte agresívnejšia a toto príde ruka v ruke so skúsenosťou. Určite má potenciál byť hráčkou prvej svetovej stovky. Chce tvrdo pracovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Talentovaná Slovenka má nového trénera