Talent zo Slovenska očaril Holandsko, Kozák ho chváli

(Autor: TASR)
Pavol Spál|16. sep 2013 o 09:10

Samuel Štefánik sa presadil ihneď pri debute v holandskej lige. Slávnemu Feyenoordu Rotterdam strelil dva góly.

BRATISLAVA. Ihneď očaril Holandsko a výrazne pomohol svojmu novému tímu NEC Nijmegen k remíze 3:3.

Slovenský reprezentant Samuel Štefánik strelil v súboji 6. kola holandskej ligy dva góly proti slávnemu Feyenoordu Rotterdam.

Nijmegen prišiel o víťazstvo až v závere zápasu, a tak zostáva s tromi bodmi na poslednom mieste. Bývalý hráč Trenčína odohral za domácich celý zápas a podľa holandských médií podal sympatický výkon.

[content type="video" source="youtube" id="qtuPDZAu2w4?rel=0" width="600" height="368"][/content]

„Dlhodobo ho sledujem. Je to veľký prísľub pre náš futbal. V Trenčíne podával veľmi dobré výkony. Je obojnohý, priamočiary - s dobrou finálnou prihrávkou a strelou. Vyrastá z neho komplexný futbalista,“ chválil talentovaného tvorcu hry tréner reprezentácie Ján Kozák.

Štefánik debutoval v reprezentácii práve za Kozáka v augustovom prípravnom zápase proti Rumunsku. V nominácii bol aj v zápasoch proti Bosne a Hercegovine – na ihrisko sa však najmladší a najmenej skúsený člen Kozákovho výberu nedostal.

[content type="video" source="youtube" id="BMrQoiTIdDE?rel=0" width="600" height="368"][/content]

Za Trenčín stihol odohrať už stovku zápasov, dal sedemnásť gólov - vekom pritom patrí ešte do reprezentácie do 21 rokov. Začiatkom septembra prestúpil do tímu NEC Nijmegen.

V kabíne pôsobí uzavreto, veľa toho nepovie, na ihrisku je však dravec.

„Pýta si stále loptu, má dobrý výber miesta, nepredvídateľnú prihrávku a hlavne skvelú kondíciu,“ opísal ho bývalý tréner Trenčína Ľubomír Nosický. Nečudo, keď mal Štefánik štrnásť, stal sa majstrom Slovenska v cezpoľnom behu. Štefánik tvrdí, že to iba preto, aby sa ulial zo školy.

Jeho cenu odhadujú na 500-tisíc eur. A stále stúpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Talent zo Slovenska očaril Holandsko, Kozák ho chváli