Vlhová má stále šancu. Čo potrebuje, aby získala veľký glóbus?

Tréner Livio Magoni a Petra Vlhová.
Tréner Livio Magoni a Petra Vlhová. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Marián Szűcs|29. feb 2020 o 13:08

Na Brignoneovú stráca 189 bodov.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej (počkajte, kým sa video načíta)

LA THUILE, BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla v sobotňajších pretekoch Svetového pohára v La Thuile svoj najlepší výsledok v super-G v kariére – skončila tesne za pódiom na štvrtom mieste.

V celkovom poradí Svetového pohára však jej strata na Federicu Brignoneovú narástla o tridsať bodov, keďže Talianka skončila v pretekoch druhá.

Vlhová je momentálne celkovo tretia, za Brignoneovou zaostáva o 189 bodov a za druhou Mikaelou Shiffrinovou o 36 bodov.

Kombináciu, ktorá sa v La Thuile mala ísť v nedeľu, zrušili pre množstvo čerstvo napadnutého snehu.

Po štarte bola najrýchlejšia

Vlhová má poškodenú chrupavku v ľavom kolene. Hoci jej lekári najskôr odporúčali niekoľkotýždňovú pauzu, v super-G v La Thuile štartovala a šla výborne. Na prvých dvoch medzičasoch bola dokonca najrýchlejšia.

Potom mierne stratila, ale aj tak zlepšila svoje dosiaľ najlepšie umiestnenie v super-G spred mesiaca – vtedy bola v Bansku šiesta.

Ani čoraz lepšie výsledky v rýchlostných disciplínach však zatiaľ Vlhovej nestačia na výraznejší posun v celkovom hodnotení Svetového pohára.

Nepomohlo jej ani zrušenie nedeľnej kombinácie (jedno kolo super-G a jedno kolo slalomu), v ktorej sa k Brignoneovej mohla priblížiť.

Organizátori zvažovali, že by preteky presunuli na pondelok, ale nemalo by to zmysel, lebo v regióne predpovedali ďalšie husté sneženie. Do konca sezóny ostávajú už iba tri týždne, kombináciu z La Thuile preto už zrejme nebude možné nahradiť.

Situáciu Vlhovej skomplikovalo aj zrušenie pretekov v Ofterschwangu, kde sa na budúci víkend mali ísť obrovský i klasický slalom. Práve v týchto disciplínach je Slovenka najsilnejšia.

Medzinárodná lyžiarska federácia navyše v piatok rozhodla, že za preteky v Ofterschwangu už v tejto sezóne nebude žiadna náhrada. Vlhová tak prišla o dve príležitosti, ako znížiť stratu na Brignoneovú, ktorá je v slalome výrazne slabšia.

V hre je ešte 700 bodov

Aké sú šance Vlhovej na celkový triumf vo Svetovom pohári? Slovenka nie je v jednoduchej situácii, ale ani v beznádejnej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová má stále šancu. Čo potrebuje, aby získala veľký glóbus?