Svetová jednotka Nadal cez Simona do semifinále

SITA|28. jan 2009 o 12:29

V záverečnom štvrťfinálovom súboji mužskej dvojhry na tenisovom Australian Open v Melbourne (dotácia 24,14 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) zvíťazil najvyššie nasadený.

MELBOURNE. V záverečnom štvrťfinálovom súboji mužskej dvojhry na tenisovom Australian Open v Melbourne (dotácia 24,14 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) zvíťazil najvyššie nasadený Španiel Rafael Nadal nad šestkou nasadzovacieho "pavúka", Francúzom Gillesom Simonom za 148 minút 6:2, 7:5, 7:5. Australian Open zažije teda čisto španielske semifinále a navyše medzi dvoma ľavákmi: Nadalovým súperom v boji o postup do finále bude totiž jeho krajan Fernando Verdasco, ktorý v skoršom stredajšom súboji vyradil minuloročného finalistu, Francúza Joa-Wilfrieda Tsongu 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:2. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švajčiar Roger Federer a Američan Andy Roddick.

Dvadsaťdvaročný rodák z Malorky Nadal potvrdil úlohu favorita číslo jeden aj proti nebezpečnému Simonovi a hoci mu 24-ročný Francúz kládol najmä v druhom a treťom sete solídny odpor, napokon španielsky velikán zostal bez straty setu na turnaji. Štvornásobný šampión Roland Garros a olympijský víťaz z Pekingu Nadal postúpil do semifinále na otvorených majstrovstvách Austrálie po druhý raz v rade, ale titul mu z horúcej austrálskej "pôdy" zatiaľ chýba.

Dvojhra mužov - štvrťfinále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Gilles Simon (6-Fr.) 6:2, 7:5, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová jednotka Nadal cez Simona do semifinále