Švento je prvým Slovákom v šestnásťfinále

SITA|3. dec 2009 o 14:21

Prvý slovenským futbalistom, ktorému sa podarilo zabezpečiť si so svojím tímom definitívu postupu zo základnej skupiny do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA, je záložník Red Bullu Salzburg Dušan Švento.

SALZBURG. Prvý slovenským futbalistom, ktorému sa podarilo zabezpečiť si so svojím tímom definitívu postupu zo základnej skupiny do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2009/2010, je záložník Red Bullu Salzburg Dušan Švento.

Rakúsky majster má po predposlednom 5. kole G-skupiny na čele tabuľky maximálny možný počet 15 bodov a nedostižný 6-bodový náskok pred druhým Villarrealom.

Nemalou mierou sa na tejto stopercentnej bilancii podieľal aj 24-ročný ružomberský rodák. Švento nastúpil vo všetkých piatich dueloch G-skupiny v základnej zostave tímu trénera Huuba Stevensa a zakaždým odohral minimálne 70. min. Jeho chvíľa prišla v zápase 3. kola, keď gólom v nadstavenom čase prvého polčasu rozhodol o najtesnejšom víťazstve 1:0 nad Levski Sofia.

"Bol to veľmi príjemný pocit, ľudia mi spontánne tlieskali. Som rád, že ich na štadión prišlo dosť veľa - 18-tisíc. Myslím si, že tú strelu som trafil celkom dobre, bol to pekný gól," opísal vtedy pre agentúru SITA svoje pocity bývalý hráč MFK Ružomberok a Slavie

Spokojnosť vyjadril po stredajšom triumfe 2:1 nad Laziom Rím a suverénnom postupe zo skupiny aj hlavný kormidelník rakúskeho ligového šampióna Huub Stevens.

"Veľmi rýchlo sme dokázali utvoriť jednoliaty kolektív, čo je veľmi dôležité. Hráči sú súdržní nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Rozumejú si a našej hre to je vidieť. Navyše, v naše Red Bull Arene je vždy skvelá atmosféra, fanúšikovia nás ženú dopredu. A za to im patrí vďaka," uviedol 56-ročný holandský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Švento je prvým Slovákom v šestnásťfinále