Švédi naberajú na sile, do Bratislavy príde Nylander aj Ekholm

William Nylander.
William Nylander. (Autor: Jay LaPrete TASR/AP)
SITA|27. apr 2019 o 13:37

Účasť potvrdilo už 17 hráčov z NHL.

BRATISLAVA. Útočník William Nylander z Toronta Maple Leafs a obranca Mattias Ekholm z Nashvillu Predators sa objavia v zostave Švédska na blížiacich sa majstrovstvách sveta v hokeji na Slovensku (10.- 26. mája v Bratislave a Košiciach).

Účasť na šampionáte potvrdilo už sedemnásť hráčov zo zámorskej NHL.

Tréner švédskeho národného tímu Rikard Grönborg bude mať okrem spomenutej dvojice k dispozícii brankárov Henrika Lundqvista (NY Rangers) a Jacoba Markströma (Vancouver), obrancov Olivera Ekmana-Larssona (Arizona), Adama Larssona (Edmonton), Roberta Hägga (Philadelphia), Erika Gustafssona (Chicago) a útočníkov Eliasa Petterssona, Louiho Erikssona (obaja Vancouver), Marcusa Krügera (Chicago), Adriana Kempeho (Los Angeles), Maria Kempeho (Arizona), Jespera Bratta (New Jersey), Oskara Lindbloma (Philadelphia), Patrica Hörnqvista (Pittsburgh) a Eliasa Lindholma (Calgary).

Švédi budú hrať na MS 2019 v "bratislavskej" základnej A-skupine a postupne nastúpia proti Čechom, Talianom, Nórom, Rakúšanom, Švajčiarom, Lotyšom a Rusom. Informácie priniesol denník Aftonbladet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédi naberajú na sile, do Bratislavy príde Nylander aj Ekholm