Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
20.05.2024, Skupina B
3 - 1
0:0, 1:1, 2:0
Francúzsko na MS v hokeji 2024
Francúzsko

Budú proti Slovensku šetriť sily? Švédov už nik nemôže predstihnúť

Hokejisti Švédska sa tešia z gólu v zápase proti Francúzsku na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (19)
Hokejisti Švédska sa tešia z gólu v zápase proti Francúzsku na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. máj 2024 o 18:35

Hokejisti Švédska dnes zdolali Francúzsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina B

Švédsko - Francúzsko 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 28. Raymond (Burakovsky, Holmberg), 42. Karlsson (Hedman, Kempe), 60. Burakovsky (Raymond) - 30. Bertrand (Boudon, Rech)

Rozhodcovia: Vikman (Fín.), Schrader – Heffner (obaja Nem.), Hynek (ČR), vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6805 divákov.

Švédsko: Ersson – Heed, Hedman, Karlsson, Pettersson, Dahlin, Brodin, Bengtsson – Unger Sörum, Eriksson Ek, Kempe – Burakovsky, Holmberg, Raymond – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Friberg, L. Johansson, Grundström – Sörensen

Francúzsko: Papillon – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Guebey – T. Bozon, Bellemare, Treille – Bertrand, Boudon, Rech – Claireaux, Addamo, Perret – Dair, Colomban, K. Bozon – Bruche

OSTRAVA. Reprezentanti Švédska zdolali v pondelkovom zápase skupiny B na MS v hokeji 2024 hráčov Francúzska 3:1 a udržali si stopercentnú bilanciu.

Ako jediný tím majú po šiestich zápasoch na konte 18 bodov a už pred utorkovým súbojom so Slovenskom istotu prvého miesta v ostravskej skupine.

Proti Francúzom síce nepredviedli svoj najlepší výkon na turnaji, ale stačilo to. Po dvoch tretinách bolo skóre 1:1, no potom sa delovkou presadil Erik Karlsson a štyri sekundy pred koncom spečatil triumf Andre Burakovsky.

Je tak otázne, ako Švédi pristúpia k zápasu so Slovenskom. V podobnej situácii boli vlani Švajčiari a pred štvrťfinále sa rozhodli šetriť viaceré opory. Francúzsko uzavrie svoje vystúpenie na MS v utorok od 12.20 proti Nemecku.

Fotogaléria zo zápasu Švédsko - Francúzsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Švédsko - Francúzsko na MS v hokeji 2024

I. tretina:

Favorit duelu Francúzov zatlačil do defenzívy. Na brankára Quentina Papillona letela jedna strela za druhou a Švédi vymýšľali rôzne kombinácie.

Dlho sa im však nedarilo vytvoriť si ideálnu príležitosť. Ich súper napokon odolal a v prvej dvadsaťminútovke neinkasoval.

II. tretina:

V tej druhej Francúzi pridali, dostávali sa aj do šancí, ale v 28. minúte dostal puk do bránky Lucas Raymond. O 83 sekúnd však vyrovnal Charles Bertrand a zverenci Philippa Bozona neskôr nastrelili žŕdku.

III. tretina:

Severania však napokon zvládli rolu favorita. Triumf im zaistil Erik Karlsson svojím štvrtým gólom na šampionáte a do prázdnej bránky Andre Burakovsky.

Hlasy po zápase:

Fabian Zetterlund, útočník Švédska: "Bol to ťažký zápas, Francúzi hrali veľmi dobre, no nám chýbala energia. Vieme hrať lepšie, ale súper nám to sťažil. Nedovolil nám získavať veľa času na manévrovanie."

Kevin Bozon, útočník Francúzska: "Odohrali sme skvelý zápas, ale je mi ľúto, že sme prehrali. Som naozaj hrdý na to, ako sme dnes hrali. Dúfam, že zajtra získame nejaké body proti Nemecku.

Čoskoro nás čaká nová výzva, budeme hrať kvalifikáciu o účasť na ZOH, takže sa musíme pripraviť a takéto zápasy nám skutočne pomáhajú."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Budú proti Slovensku šetriť sily? Švédov už nik nemôže predstihnúť