Bezchybní Švédi hrajú skvelo, zdolali aj Francúzsko

Švédski hokejisti zdolali Nemecko.
Švédski hokejisti zdolali Nemecko. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2018 o 00:00

Švédski hokejisti zvíťazili 4:0.

MS v hokeji 2018 - A-skupina:

Švédsko - Francúzsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 1. Rakell (A. Larsson, Janmark), 6. Backlund (Pettersson, Lindholm), 28. Ekman-Larsson (A. Larsson, Kempe), 56. Pettersson (Klingberg, Ekman-Larsson). Rozhodcovia: Hribík (ČR), Wehrli (Švaj.) - ŠEFČÍK (SR), Suominen (Fín.), vylúčení 6:12 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 7218 divákov.

Švédsko: Nilsson - A. Larsson, Ekman-Larsson, Klingberg, Lindholm, Wikstrand, Gustafsson - Rakell, Zibanejad, Janmark - Pettersson, Backlund, Nyquist - Everberg, Kempe, Andersson - de La Rose, J. Larsson, Pääjärvi

Francúzsko: Quemener - Manavian, Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Raux - S. Da Costa, Fleury, Rech - Guttig, T. Da Costa, Treille - Claireaux, Douay, Texier - Bouvet, Leclerc, Ritz - Perret.

KODAŇ. Švédski hokejisti nenašli na MS v Dánsku premožiteľa ani vo svojom treťom zápase.

V pondelňajšom vystúpení v A-skupine v Kodani zvíťazili nad Francúzskom hladko 4:0 a v tabuľke majú plný počet 9 bodov.

Čisté konto vychytal brankár Anders Nilsson, potreboval iba 14 zákrokov. Duel ako jeden z čiarových arbitrov rozhodoval Slovák Peter Šefčík.

Švédi sa najbližšie predstavia v stredu 9. mája o 20.15 h proti Rakúsku, Francúzi po dvoch dňoch voľna nastúpia vo štvrtok 10. mája o 16.15 h proti Slovensku.

Stručný priebeh zápasu:

Favorit duelu začal napĺňať predpoklady okamžite. Brankár Francúzov Quemener musel už po 26 sekundách ťahať puk zo svojej siete. Po kombinácii s A. Larssonom zakončil presne Rakell.

Ďalší gól visel vo vzduchu, v 6. minúte zakončil presilovku presnou strelou Backlund a Švédi viedli už 2:0. Francúzi mali počas úvodnej tretiny len jednu vážnejšiu šancu, brankár Nilsson si s ňou poradil.

Turnaj je dlhý a výkyvom sa nevyhne nikto.


Rickard Rakell, útočník Švédska

Severania mali zápas pevne pod kontrolou, boli kreatívni v útoku, silní v osobných súbojoch, ich dominancia bola miestami drvivá. Tretí gól však strelili až v 28. minúte zásluhou Ekmana-Larssona.

V tretej tretine sa hra priostrila, favorit však naďalej udával tón zápasu a v 56. minúte spečatil jeho výhru na 4:0 Petterson.

Hlas po zápase:

Rickard Rakell, utočník Švédska: "Veľmi nám pomohol rýchly gól. Dali sme potom aj druhý, neskôr sme zvoľnili tempo. Ale turnaj je dlhý a výkyvom sa nevyhne nikto. Je pozitívne, že sme hrali dobre dozadu a nedali súperovi veľa priestoru."

Oliver Ekman-Larsson, obranca Švédska: "Som rád, že v zápase nikto neutrpel zdravotné problémy, pretože jeden zo zákrokov súpera dosť naštartoval. Celé stretnutie sme pohodlne kontrolovali, zakaždým je pozitívne, keď si pripíšete ďalšie víťazstvo."

Online prenos: Švédsko - Francúzsko (MS v hokeji 2018, A-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2017/2018
07.05.2018 o 20:15
Švédsko
4:0
(2:0, 1:0, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Francúzsko
Prehľad
Góly a asistencie: 1. Rakell (A. Larsson, Janmark), 6. Backlund (Pettersson, H. Lindholm), 28. Ekman-Larsson (A. Larsson, Kempe), 56. Pettersson (J. Klingberg, Ekman-Larsson). Rozhodca: Hribík (CZE), Wehrli (SUI) – Šefčík (SVK), Suominen (FIN). Diváci: 7218.
Prenos

Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Švédskom a Francúzskom. Tri korunky v ňom podľa očakávaní potvrdili svoje kvality a zvíťazili pomerom 4:0.

Pomer striel na bránku: 33:14

Najlepší hráči zápasu:

v tíme Švédska: Anders Nilsson
v tíme Francúzska: Antoin Manavian
Koniec zápasu.
59:32
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Floran Douay – 2 min., podrazenie).
59:09
Vylúčenie v tíme Švédsko (John Klingberg – 2 min., hrubosť).
59:09
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Guillaume Leclerc – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
59:09
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Guillaume Leclerc – 2 min., hrubosť).
59:00
Už len 60 sekúnd. Pravdepodobne sa už nič neudeje.
58:16
Plynú posledné dve minúty zápasu.
57:30
Lias Andersson posunul puk po modrej čiare na ľavú stranu, kde sa Švédi odhodlávali ku strele pridlho. Francúzsko ich tak dokázalo vylačiť do bezpečnej zóny.
57:16
importantStretnutie sleduje priamo v Royal Arene 7218 divákov.
56:40
Tretia tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Pri puku sú Švédi, ktorí s ním kombinujú v hĺbke svojej defenzívy. Odtiaľ už príliš vychádzať nemusia.
55:40
55:40
goalŠvédsko dalo gól!
Napriek tomu sa dostali pred Ronana Quemerera, ktorý musí zo svojej siete vyťahovať aj štvrtý puk. Tentokrát mu ho poslal do hornej časti bránky ELIAS PETTERSSON. Asistencie: John Klingberg, Oliver Ekman-Larsson.
55:16
Opäť sa hralo pred Nilssonom. Tri korunky sa už v podstate ani neponáhľajú, výsledok si budú chcieť skôr postrážiť.
54:37
Švédom úvod presilovej hry nevyšiel podľa predstáv, Francúzi sa totiž jednoduchým vyhodením puku oslobodili. Navyše nazbierali v pásme súpera niekoľko cenných sekúnd.
54:09
Vylúčenie v tíme Francúzsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
53:38
Ani teraz sa neprerušuje. Francúzi držali puk za vlastnou bránkou a premýšľali, čo s ním. Nevymysleli nič.
52:16
Zakončoval Stephane da Costa, ktorý ale poslal puk len na zadný mantinel. Dlhší čas sa neprerušovalo, sledujeme tak ďalšiu rotáciu hráčov na ľadovej ploche.
51:48
Medzičasom preto pokračujú oba celky s plným počtom hráčov. Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných osem minút, a tak sa zdá, že sa už stav výraznejšje meniť nebude.
50:27
Francúzi hrajú presilovú hru, počas ktorej sa usadili v útočnej tretine. Paradoxne, strieľali len raz, keď ale zakončenie od modrej čiary neprepadlo cez Nilssona.
48:36
Vylúčenie v tíme Švédsko (Mattias Janmark – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
48:36
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Alexandre Texier – 2 min., hrubosť).
48:36
A je tu ďalšia šarvátka. Tentokrát ju prerušili postranní arbitri pomerne rýchlo, napriek tomu sa to nezaobíde bez trestov.
47:30
Švédi sú teraz aktívni. Potvrdil to aj Treille, ktorý sa v strednom pásme otočil s pukom a prešiel do toho útočného. Následná strela bola ale nepresná.
46:48
Anthony Guttig bol z oboch strán tiesnený, vyriešil to ale najlepšie ako mohol. Puk totiž nastrelil na zadný mantinel, kde ho ešte Francúzi dokorčuľovali. Už ale presne nekombinovali.
46:03
Nasleduje komerčná prestávka.
45:28
Nyquist strieľal. Rozhodne ale nešlo o zakončenie s gólovými parametrami, aj to bol teda dôvod, pre ktorý dokázal Ronan Quemener puk skrotiť a hru prerušiť.
44:31
Rozohrával Rakell, jeho puk bol zrazený do hľadiska. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Francúzska.
44:20
Švédi sa rozostavili v útočnom pásme. Erik Gustafsson chcel páliť zo svojej tradičnej pozície – z pravej strany od modrej čiary, teraz na to ale nemal dostatok priestoru.
43:32
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Florian Chakiachvili – 2 min., podrazenie).
43:10
Zakončoval Rakell, jeho pokus bol ale mimoriadne nepesný. Puk letel síce v dobrej výške, Avšak nermeroval vôbec na bránku francúzskej reprezentácie.
42:31
Adrian Kempe stál chrbtom k srtredu poľa, preto zbytočne neriskoval a rozohral na švédsku defenzívu. Bol z toho brejk, po ktorom príde vhadzovanie pred Ronanom Quemenerom.
41:39
Úvod tretej tretiny je zatiaľ zo všetkých najpomalší. Aktívnejší sú Švédi, avšak tí sa už nemajú kam ponáhľať. Aj preto sa opierajú o rýchlu rotáciu hráčov na ľadovej ploche.
40:17
Úvodné buly záverečnej časti riadnej hracej doby pre Francúzov. Tí ale vo vlastnom pásme prišli o puk, a tak sa museli brániť. Na ich šťastie zasiahol Quemener včas.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina je na konci. Priniesla jeden gól Švédov, ktorí tak po 40 minútach hry vedú zaslúžene už 3:0. Mohlo to byť aj jednoznačnejšie, viacero šancí ale ostalo nevyužiťých.

Pomer striel po 2. tretine: 21:11

Tretia tretina sa začne približne o 21:58.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:16
Francúzi sa teraz snažili všemožne natlačiť pred Nilssona, stáli však v jeho bránkovisku. To je v rozpore s pravidlami, preto je hra vykázaná do stredného pásma.
38:20
Medzičasom prebiehajú posledné dve minúty druhej tretiny. Už sa pred prestávkou pravdepodobne nič podstatné neudeje.
37:45
Hampus Lindholm v tvrdom súboji pri mantineli. Plexisklo sa po jeho náraze ešte poriadne zakývalo, napokon to ale vydržalo a ostalo na svojom pôvodnom mieste.
37:02
Nyquistovi puk ušiel, Švédi ho ale napokon pred možrou čiarou predsa len udržali. Prišlo aj jedno zakončenie, po ktorom musel Ronan Quemener hru prerušiť.
36:06
Pokračovalo sa v hre piatich proti piatim. Smerom dopredu boli aktívnejší Švédi, ktorí sa snažili niečo vymyslieť, avšak príliš sa im to nedarilo.
33:16
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Guillaume Leclerc – 2 min., hrubosť).
33:16
Vylúčenie v tíme Švédsko (Lias Andersson – 2 min., hrubosť).
33:16
Vylúčenie v tíme Švédsko (Adam Larsson – 2 min., hrubosť).
33:16
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Nicolas Ritz – 2 min., hrubosť).
33:16
To, čo sme očakávali, sa aj naplnilo. Mali sme tu prvé vážnejšie zovretie hráčov, po ktorom prídu aj nejaké tresty. Otázne je, aké. O tom teraz budú arbitri konzultovať.
32:16
importantDobre teraz strieľal pravdepodobne Stephane da Costa. Ten sa dostal do švédskej obrannej tretiny a zakončil, avšak len do hrude pripraveného Nilssona.
31:48
Pri mantineloch sa začínajú dohrávať osobné súboje. Hre to síce môže prospieť, my ale veríme, že dnes nepríde k nejakému zbytočnému zraneniu.
30:27
Damien Fleury naháňaô puk v obrannej tretine Fracúzska. Tam ušiel po nepresnej kombinácii Švédov, ktorí sa snažili rozostaviť v strednom pásme.
29:39
Veľmi pekne teraz zahral telom Floran Douay. Ten sa pri mantineli do súpera poriadne oprel a poslal ho k ľadom. Podarilo sa mu to ale čistým spôsobom.
28:49
Švédi určujú tempo hry aj naďalej. Teraz však mierne upadlo, za ostatnú minútu sa totiž hra prerušovala až príliš často. Naposledy po zakázanom uvoľnení troch koruniek.
27:51
27:51
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi potvrdzujú svoju dominanciu tretím presným zásahom. Quemener sa všemožne snažil, ten puk ale zastaviť nedokázal. Do listiny strelcov sa zapísal hviezdny OLIVER EKMAN-LARSSON. Asistencie: Adam Larsson, Adrian Kempe.
26:49
Nepresné zakončenie francúzskeho korčuliara, ktorý teraz mieril nad pravé rameno Andersa Nilssona. Puk napokon trafil len zadný mantinel.
26:09
Nasleduje komerčná prestávka.
25:26
Od modrej chcel strieľať Larsson, trafil len korčuľu francúzskeho útočníka. Švédi ešte následne ostali kombinovať v útočnej tretine, avšak už nič tam vymyslieť nedokázali.
24:10
Wikstrandovo zakončenie Švédi v útočnom pásme nedokorčuľovali. Zvolili radšej striedanie, a tak už na ľad smeruje ich štvrtá formácia.
23:37
Na opačnej strane klziska kombinovali Švédi. Tí skúsili aj niekoľkokrát vystreliť, avšak ich zakončenia sa neujali. Pokračujeme tak za stavu 2:0.
22:36
Anthony Guttig zaviezol puk do útočnej tretiny Francúzska. Chýbala mu podpora zo strany spolurháčov, preto si sám prihral o mantinel. Následne už ale o puk prišiel.
21:42
Aj sa m to podarilo, Francúzi však puk rýchlo odpálili. Urobili to umne, nepreťal všetky čiary. Oba celky tak môžu prestriedať.
20:20
Druhá tretina sa začala. Jej úvodné buly zvládli lepšie Švédi, ktorí puk zaviezli za Nilssonovu svätyňu. Odtiaľ sa pokúsia čo najrýchlejšie preniknúť pred Quemenera.
20:01
Začala sa druhá tretina.

V prvej tretine sa tak už nič podstatné neudialo. Švédi budú po 20 minútach vyhrávať 2:0. Je nutné pritom dodať, že úplne zaslúžene.

Pomer striel po 1. tretine: 12 4

Druhá tretina sa začne približne o 21:05.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:30
V záverečnej minúte ešte od modrej strieľal John Klingberg, jeho pokus Quemener hruďou vytesnil aspoň za svoju bránku.
18:46
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Florian Chakiachvili – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
18:41
Už sa to ale Švédom podarilo. Navyše teraz trikrát klepli betóny Quemenera, presne toľkokrát do nich totiž narazil puk. Pred bránkovisko sa aktívne tlačil Janmark, ktorého postranný arbiter odprevádza na striedačku.
18:10
V závere prvej tretiny hra poriadne stratila na svojom tempe. Pekne kombinovali oba celky, nie však pres súperovym gólmanom.
17:31
Hugovi Galletovi puk od čepele síce odskočil, ale elitný francúzsky obranca si ho dokázal dokorčuľovať a rozohrať. Nanešťastie pre Francúzov s tým už jeho spoluhráči nerátali.
16:10
Švédi sú dnes na ľade všade. Ich defenzíva síce chybovala, ale Anders Nilsson okamžite vykorčuľoval a rozohral. Bolo to riskantné, ale Nilsson si veril.
15:10
Už sa hrá posledných päť minút prvej tretiny. Zápas nám teraz preruší komerčná pauza.
14:49
Medzičasom hrajú oba celky v pätici. Francúzi svoju prvú presilovú hru nevyužili.
14:10
Chakiachvili sa zbavil Wikstranda a prenikol s pukom do útočnej tretiny. Tam mu ale chýbala podpora zo strany spoluhráčov, preto pred Nilssonom Francúzi dlho neostali.
12:46
importantBlízko gólu boli aj Francúzi. Tí sa pekne dostali priamo pred bránku a Anders Nilsson mal veru čo robiť, aby mu ten puk do siete neprepadol.
12:24
Vylúčenie v tíme Švédsko (Lias Andersson – 2 min., hákovanie).
11:41
Pääjärvi odviedol skvelú prácu. Kľučkou sa zbavil súpera, prešiel pred Quemenera a skúsil zakončiť k žrdi. Francúzsky gólman bol ale o konštrukciu doslova prilepený, a tak mu to nedovolil.
11:21
Francúzi medzičasom pokračujú s piatimi hráčmi. Zápas nám na malý moment preruší komerčná prestávka.
11:10
Erik Gustafsson je dnes na modrej čiare mimoriadne viditeľný, zatiaľ mu to tam ale nepadá. Teraz dostal krásnu krížnu prihrávku k modrej čiare, po ktorej bránku Quemenera prepálil.
10:10
importantVýborne to teraz Švédi vymysleli, keď chceli puk doslova dotlačiť do siete až z bránkovej čiary. Napokon sa im to nepodarilo, teraz budú kombinovať pri zadnom mantineli.
09:19
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Jordann Perret – 2 min., hákovanie).
09:16
Francúzsko hrá s piatimi hráčmi.
08:43
importantOd modrej zakončoval Erik Gustafsson, ktorý vyslal nepríjemný projektil. Smeroval ale priamo do stredu bránky, ktorý mal Ronan Quemener výborne vykrytý.
08:10
Švédi to mysleli dobre, strela ale prepadla na zadný mantinel. Francúzsko sa následne oslobodilo, oba celky tak budú mať priestor na prestriedanie.
07:56
Už sa ale hrá pri Quemenerovi.
07:30
Úvod tohto oslabenia zvládajú Francúzi dobre a puk vyvážajú až k Nilssonovi. Tam sa pokúsia nazbierať čo najviac cenných sekúnd.
07:04
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Hugo Gallet – 2 min., nedovolené bránenie).
06:55
importantĎalšia obrovská šanca! Lias Andersson si puk stiahol do vnútorného oblúka a vystrelil zápästím. Francúzi teraz mali šťastie, že ten puk nepresvišťal až do siete.
05:54
05:54
goalŠvédsko dalo gól!
Už sa mu to ale nepodarilo. Na Švédov je radosť pozerať, čo sa potvrdilo aj počas tejto početnej výhody. MIKAEL BACKLUND teraz skóroval pomedzi betóny Quemenera a upravil na 2:0. Asistencie: Elias Pettersson, Hampus Lindholm.
05:20
importantNa francúzsku bránku to ale lietalo zo všetkých strán. Švédi to skúšali väčšinou od modrej čiary, tieto strely Quemener aktívne vykopával.
04:36
Švédi potvrdili svoje kvality a v pásme rýchlo zakombinovali. Na modrú čiaru prišla prihrávka, ktorá našla Erika Gustafssona. Tomu puk nesadol ideálne, a tak dal Quemenerovi dostatok času na presun.
04:08
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Floran Douay – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
03:31
Veľmi aktívne pracoval svojou hokejkou Adam Larsson. Ten v útočnom pásme zamestnal dvoch Francúzov, napokon sa ale k puku nedostal. Oba celky tak odídu striedať.
02:16
importantŠvédi sú pri chuti. Teraz založili ďalšiu zaujímavú akciu, v ktorej prišla finálna prihrávka na Pääjärviho. Pääjärvi to ale nemal na čepeľ, preto si chcel puk sklepnúť nohou. Odkopol ho.
01:42
Švédi sa navyše natlačili do ďalšieho zakončenia, ktoré vyrážal Quemener len pred seba. Našťastie pred Francúzov tam už nebol priestor na dorážku, po necelých dvoch minútach hry to totiž mohlo byť 2:0.
00:26
00:26
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi vyštartovali okamžite pred francúzsku bránku, kde aj veľmi rýchlo skórovali. Prihrávku na ľavú stranu zúročil najlepším možným spôsobom strelou z bezprostrednej blízkosti Quemenera RICKARD RAKELL. Asistencie: Adam Larsson, Mattias Janmark.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,

Úvodné zostavy:

Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Pettersson – Kempe, Everberg, L. Andersson – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi.

Francúzsko: Quemener (Ylönen) – Manavian, Gallet, Chakiachvili, Hecquefeuille (A), Raux, Thiry – Fleury (A), S. Da Costa (C), Rech – Guttig, Treille, T. Da Costa – Claireaux, Douay, Texier – Bouvet, Leclerc, Ritz – Perret.

Rozhodca: Hribík (CZE), Wehrli (SUI) – Šefčík (SVK), Suominen (FIN).
Vážení priaznivci kvalitného hokeja, vítam vás pri druhom zápase štvrtého hracieho dňa majstrovstiev sveta v hokeji. Sily si v ňom zmerajú výbery Švédska a Francúzska.


Švédsku sa zatiaľ darí. V dvoch zápasoch nastrieľalo osem gólov a len dva inkasovalo. Tento pomer mu zabezpečil plných šesť bodov, keď porazilo BIelorusko 5:0 a Česko 3:2.

Švédsko – Bielorusko
Góly a asistencie: 10. L. Andersson (Kempe, Everberg), 10. Nyquist (J. Klingberg, H. Lindholm), 24. Janmark (Rakell, Zibanejad), 34. Rakell, 57. Zibanejad (Janmark, Rakell)

Švédsko – Česko
Góly a asistencie: 5. Rakell (H. Lindholm, Janmark), 8. Janmark (Rakell), 44. Zibanejad (Rakell) – 34. Hronek (Červenka, Faksa), 56. Hyka (Faksa)

Nominácia Švédska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Anders Nilsson (Vancouver Canucks, NHL), Magnus Hellberg (Červená hviezda Kchun-lun, KHL), Filip Gustavsson (Belleville, AHL)

Obrancovia: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes, NHL), John Klingberg (Dallas Stars, NHL), Adam Larsson (Edmonton Oilers, NHL), Hampus Lindholm (Anaheim Ducks, NHL), Erik Gustafsson (Chicago Blackhawks, NHL), Mikael Wikstrand (Färjestad, SHL), Lawrenc Pilut (HV71 Jönköping, SHL), Adam Almqvist (Frölunda Indians, SHL)

Útočníci: Mika Zibanejad, Lias Andersson (obaja New York Rangers, NHL), Rikard Rakell (Anaheim Ducks, NHL), Magnus Pääjärvi (Ottawa Senators, NHL), Johan Larsson (Buffalo Sabres, NHL), Jacob de la Rose (Montreal Canadiens, NHL), Mikael Backlund (Calgary Flames, NHL), Gustav Nyquist (Detroit Red Wings, NHL), Mattias Janmark (Dallas Stars, NHL), Adrian Kempe (Los Angeles Kings, NHL), Dennis Everberg (Neftechimik Nižnekamsk, KHL), Carl Klingberg (Zug, NLA), John Norman (Jokerit Helsinki, KHL), Elias Pettersson (Växjö, SHL)


Pomerne dobre sa darí aj Francúzsko. To síce Rusi v prvom zápase zosmiešnili po výsledku 0:7 v jeho neprospech, následne ale Francúzi zdolali BIelorusov pomerom 6:2.

Rusko – Francúzsko
Góly a asistencie: 8. Kaprizov (Dadonov, N. Zajcev), 9. Bučněvič (Grigorenko, Nestěrov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Daciuk, N. Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Daciuk, Chafizullin), 58. Anisimov

Francúzsko – Bielorusko
Góly a asistencie: 4. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. S. Da Costa (Janil), 39. Lamperier (Claireaux, Hecquefeuille), 43. Manavian (S. Da Costa), 48. Guttig (Perret), 58. Perret (Hecquefeuille) – 20. Pavlovič (Razvadovskij, Vorobej), 55. Vorobej (Platt, Korobov)

Nominácia Francúzska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Ronan Quemener (Bordeaux, Ligue Magnus), Florian Hardy (Angers, Ligue Magnus), Sebastian Ylönen (Lukko Rauma, Liiga)

Obrancovia: Yohann Auvitu (Edmonton Oilers, NHL), Antonin Manavian (Fehérvár, EBEL), Florian Chakiachvili (Rouen, Ligue Magnus), Nicolas Besch, Jonathan Janil (obaja Bordeaux, Ligue Magnus), Hugo Gallet (Turku, Liiga), Kevin Hecquefeuille (Pantern, Allsvenskan), Damien Raux (Gap, Ligue Magnus), Thomas Thiry (Zug, NLA)

Útočníci: Jordann Perret, Sacha Treille (obaja Pardubice, TELH), Stephane Da Costa, Floran Douay (obaja Ženeva, NLA), Teddy Da Costa (Krakov, Ekstraklasa), Damien Fleury, Anthony Rech (obaja Schwenninger, DEL), Valentin Claireaux (Lukko Rauma, Liiga.), Maurin Bouvet (Gap, Ligue Magnus), Alexandre Texier (KalPa Kuopio, Liiga.), Anthony Guttig, Loic Lamperier, Nicolas Ritz (všetci Rouen, Ligue Magnus), Guillaume Leclerc (Grenoble, Ligue Magnus)

Royal Arena (Kodaň)

Skupina A tohtoročných majstrovstiev sveta sa odohrá v jednom z najmodernejších hokejových stánkov v Európe – Royal Arene. Hrať sa tu budú aj dva štvrťfinálové zápasy a kompletný program od semifinále až po finále.
Royal Arena sa nachádza v mestskej štvrti Ørestad dánskej Kodane. Hoci sa začala stavať už v roku 2013, oficiálne bola otvorená vo februári minulého roku. Zaujímavosťou pritom je, že prvou športovou udalosťou, ktorá halu oficiálne otvorila, boli minuloročné plavecké majstrovstvá Európy v krátkom bazéne.

Štadión tiež ponúkol niekoľko hudobných predstavení. V Royal Arene už koncertovali Metallica, Bruno Mars, Lady Gaga, The Weekend, Depeche Mode, Aerosmith, Katy Perry či Sam Smith.

Hala ponúka typický severský štýl, na ktorý sme pri škandinávskych krajinách zvyknutí. Veľké sklenené profily dopĺňajú priečne drevené rebrá. Fasáda tak pôsobí mohutným, zároveň však veľmi príjemným dojmom.

Okrem tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji bude hostiť Royal Arena aj budúcoročný svetový šampionát v hádzanej mužov.

Kapacita haly sa mení s typom podujatia. Zatiaľ čo počas hokejových zápasov sa do jej útrob zmestí 12 500 divákov, na hádzanú môže prísť 13 000 ľudí. Kapacita pre koncerty je určená na 16 000 miest. Cena štadióna sa zastavila na hodnote 134 miliónov eur.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bezchybní Švédi hrajú skvelo, zdolali aj Francúzsko