Tentokrát to dráma nebola. Švédi sa pomstili Čechom a postúpili do finále MS

Noah Östlund bekhendovým blafákom prekonáva brankára Michaela Hrabala.
Fotogaléria (14)
Noah Östlund bekhendovým blafákom prekonáva brankára Michaela Hrabala. (Autor: TASR/ TT via AP)
Sportnet|4. jan 2024 o 17:25

O postupujúcom rozhodla tretia tretina.

MS v hokeji do 20 rokov 2024 - semifinále

Švédsko - Česko 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 12. Lindstein (Edstrom), 23. Sandin-Pellikka (Salomonsson), 46. Lekkerimäki (Sandin-Pellikka, Wahlberg), 52. Östlund (Lindstein, Willander), 54. Lekkerimäki (Östlund, Stenberg) - 7. Melovský (Redlich, Šalé), 28. Cibulka (Bareš, Rymon)

GÖTEBORG. Hokejisti Švédska zdolali reprezentantov Česka 5:2 a stali sa prvými finalistami MS hráčov do 20 rokov 2024.

V semifinálovom stretnutí v hale Scandinavium rozhodli o svojom postupe v tretej tretine, do ktorej oba tímy vstupovali za nerozhodného skóre 2:2.

V 46. minúte skóroval Jonathan Lekkerimäki a osem minút pred koncom rutinérsky premenil svoj únik bekhendovým blafákom Noah Östlund.

Navyše, už o 62 sekúnd neskôr pridal Lekkerimäki svoj druhý gól v zápase, ktorým zlomil odpor Čechov. Tým nepomohla ani záverečná hra bez brankára.

Fotogaléria zo zápasu Švédsko - Česko v semifinále MS v hokeji U20 2024

Švédi sa tak revanšovali Čechom za minuloročnú semifinálovú prehru. Vtedy boli veľmi blízko k postupu do finále, no v poslednej minúte vyrovnal David Jiříček a v záverečnej minúte predĺženia rozhodol Jiří Kulich.

Švédsko v súboji o zlaté medaily nastúpi proti víťazovi večerného semifinále. V ňom nastúpia Američania proti Fínom, premožiteľom slovenských hráčov.

Priebeh zápasu Švédsko - Česko

I. tretina:

Lepší vstup do zápasu mali Česi, ktorí išli do vedenia v 7. minúte gólom Melovského. Švédi vyrovnali o päť minút neskôr, keď strela obrancu Lidsteina prepadla brankárovi Hrabalovi cez lapačku.

II. tretina:

Švédi si v úvode druhej tretiny vytvorili tlak a Sandin-Pellikka prestrelil Hrabala - 2:1. Až v 26. minúte rozhodcovia prvýkrát vylučovali a Willanderovu hru vysokou hokejkou potrestal Cibulka - 2:2.

III. tretina:

Aj Švédi skórovali počas svojej prvej presilovky, ku ktorej sa dostali až v 45. minúte. Tretíkrát v zápase ich poslal do vedenia obranca Lekkerimäki.

O šesť minút neskôr na neho nadviazal Östlund, ktorý po výbornej prihrávke Lidsteina ušiel českej defenzíve a z úniku upravil na 4:2.

Česi sa v snahe zvrátiť skóre nevyhli chybám a Lekkerimäki v 54. minúte uzavrel na 5:2. Na výsledku už nič nezmenila ani hra českého tímu so šiestimi korčuliarmi.

Jedným z čiarových rozhodcov duelu bol Slovák Oto Durmis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tentokrát to dráma nebola. Švédi sa pomstili Čechom a postúpili do finále MS