Svatošovi sa skončila zmluva v Colorade, možno odíde

SITA|21. máj 2007 o 12:20

KOŠICE 21. mája (SITA) - Slovenský hokejista Marek Svatoš má za sebou nie veľmi vydarenú sezónu v drese tímu NHL Colorado Avalanche. Začínal ju v prvom útoku a končil vo štvrtom a navyše s bolesťami v ...

KOŠICE 21. mája (SITA) - Slovenský hokejista Marek Svatoš má za sebou nie veľmi vydarenú sezónu v drese tímu NHL Colorado Avalanche. Začínal ju v prvom útoku a končil vo štvrtom a navyše s bolesťami v slabinách. Ako nováčik si urobil vlani v Denveri s 32 gólmi na konte dobré meno, v druhom roku v drese "lavín" však pridal v 66 zápasoch už len 15 presných zásahov a herne sa skôr trápil. "Každý čakal, že budem patriť medzi produktívnych hráčov. No mne sa nedarilo od úvodu sezóny. Ku koncu som už ani veľa nehrával. Bolo to iné ako rok predtým, lebo vtedy som sa chytil už na začiatku. Po prvý raz som mal pocit, že mi tréner neverí. Nie je to nič príjemné," komentoval pre Korzár odchovanec košického hokeja.

Hoci Coloradu ušiel tesne postup do play-off, slovenský útočník sa po sezóne domov neponáhľal. V Spojených štátoch sa ale nezdržal náhodou. "Zostal som tam so zranenými slabinami. Cvičil som. Z klubu mi dali program, ktorého sa mám pridržiavať. Dúfam, že sa to dá dokopy. Tri týždne oddychu by mohli pomôcť. Teraz bolesti nemám, a tak môžem postupne začať s tréningom," povedal čoskoro 25-ročný krídelník. Jeho účasť na svetovom šampionáte v Moskve vzhľadom na zdravotný stav neprichádzala do úvahy. Striktne mu to zakázal klubový lekár. "Napriek tomu som účasť na šampionáte zvažoval. Ale doktor mi vyslovene neradil, aby som v tomto stave hral. Vraj ak pôjdem na maximum, a v reprezentácii to inak ani nejde, tak by som veľmi riskoval komplikácie," vysvetlil.

Svatošovi sa skončila v Colorade zmluva. Svoju budúcnosť jednoznačne spája s pôsobením v NHL, aj keď nevie, či to bude práve v drese Avalanche. Vlani v lete podpisoval s Coloradom ročný kontrakt na 1 050 000 dolárov. "Podľa mňa je dosť pravdepodobné, že mi Colorado ponúkne kvalifikačnú zmluvu. Tá by bola vo výške môjho posledného príjmu. Ak by tak klub nespravil, nedostal by za mňa nič. A to je, čo sa týka biznisu, nevýhodné. Neviem, ako uvažujú v Colorade. Či by im stačil ročný kontrakt, alebo by chceli dlhší. Sú však v kontakte s mojím agentom, takže to môžu riešiť. Vidím to tak, že ročnú zmluvu mi ešte ponúknu, inak by som mohol ísť do iného klubu," dodal Svatoš.

Nachádzate sa tu:
Domov