Svatošova spokojnosť s novou zmluvou

SITA|14. júl 2007 o 10:22

KOŠICE 14. júla (SITA) - Slovenský hokejový útočník pôsobiaci v tíme zámorskej NHL Colorado Avalanche Marek Svatoš sa nedávno rozhodol ako obmedzený voľný hráč akceptovať ročné predĺženie zmluvy s jeho ...

KOŠICE 14. júla (SITA) - Slovenský hokejový útočník pôsobiaci v tíme zámorskej NHL Colorado Avalanche Marek Svatoš sa nedávno rozhodol ako obmedzený voľný hráč akceptovať ročné predĺženie zmluvy s jeho doterajším zamestnávateľom z Denveru. Obe strany sa dohodli na pokračovaní spolupráce za 1,2 mil. USD na sezónu, čo je o 150 000 viac než ponúkaný základný kvalifikačný kontrakt. Svatoš sa tak vyhol arbitrážnej komisii, ktorá by mu v prípade nedohody s klubom vymerala plat na budúcu sezónu.

"Asi žiadny hráč by sa na arbitráž nehrnul, veď je to nepríjemná vec. Klub sa tam s hráčom háda, hľadá jeho mínusy. Mal som tú možnosť ísť do Ameriky a zažiť to, ale povedal som si, že radšej nie. Vždy je to riziko a nemusí to dopadnúť tak, ako chcete. Mne vyšla sezóna 2005/2006, ale bol som v nej zranený. V ďalšej som hral viac, no bodoval menej. Neveril som, že si výrazne polepším, keďže uplynulá sezóna nebola ideálna. Aj preto som nerúbal vysoko. Dospeli sme k tejto sume a ja som s ňou vlastne spokojný. Klub mi plat navýšil o desať percent a zaviazal si ma tak na ďalší rok. Potom sa uvidí," cituje regionálny denník Korzár Svatoša, o ktorého služby sa zaujímal napríklad aj klub New York Islanders.

Slovenský reprezentačný krídelník vlani vo svojej druhej kompletnej sezóne v drese Avalanche zaostal za očakávaním, keď v 66 stretnutiach nazbieral iba 30 kanadských bodov. V predchádzajúcom ročníku potreboval na pokorenie hranice 50 bodov (32+18) iba 61 duelov. Za Colorado zatiaľ rodený Košičan nastrieľal dovedna 49 gólov, z toho 12 z nich bolo víťazných.


Nachádzate sa tu:
Domov