Svatoš zostáva ešte rok v Colorade

SITA|6. júl 2007 o 07:23

COLORADO 6. júla (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš bude aj naďalej pokračovať v zámorskej kariére v tíme NHL Colorado Avalanche. Obmedzený voľný hráč sa rozhodol akceptovať ročné predĺženie ...

COLORADO 6. júla (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš bude aj naďalej pokračovať v zámorskej kariére v tíme NHL Colorado Avalanche. Obmedzený voľný hráč sa rozhodol akceptovať ročné predĺženie zmluvy s jeho doterajším zamestnávateľom z Denveru. Podľa zámorských médií sa obe strany dohodli na pokračovaní spolupráce za 1,2 mil. USD na sezónu, čo je o 150 000 viac než ponúkaný základný kvalifikačný kontrakt. Svatoš sa tak vyhol arbitrážnej komisii, ktorá by mu v prípae nedohody s klubom vymerala plat na budúcu sezónu.

"Veríme, že Marek môže zopakovať svoju skvelú nováčikovskú sezónu spred dvoch rokov. Je to výborný korčuliar a jeden z tých mladých hráčov v tíme, ktorí môžu mať veľký podiel na našich budúcich úspechoch," vyjadril sa pre zámorské médiá generálny manažér "lavín" Francois Giguere.

Slovenský reprezentačný krídelník vlani vo svojej druhej kompletnej sezóne v drese Avalanche zaostal za očakávaním, keď v 66 stretnutiach nazbieral iba 30 kanadských bodov. V predchádzajúcom ročníku potreboval na pokorenie hranice 50 bodov (32+18) iba 61 duelov. Za Colorado zatiaľ rodený Košičan nastrieľal dovedna 49 gólov, z toho 12 z nich bolo víťazných.


Nachádzate sa tu:
Domov