Svatoš z rodinných dôvodov odmietol účasť na MS

Kari Lehtonen (vpravo) zasahuje proti Marekovi Svatošovi.
Kari Lehtonen (vpravo) zasahuje proti Marekovi Svatošovi. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. apr 2009 o 19:14

Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš si na svoj prvý štart na majstrovstvách sveta bude musieť ešte minimálne rok počkať.

DENVER. Hráč zámorského klubu Colorado Avalanche z rodinných dôvodov odmietol pozvánku trénera Jána Filca do národného tímu pre svetový šampionát 2009 vo Švajčiarsku.

„Rozhodol som sa, že nepôjdem. Mám tehotnú manželku, čakáme prírastok do rodiny. Nebolo by asi dobré, ak by som bol od nej tisíce kilometrov a niečo by sa stalo. Chcel som na šampionát ísť, ale napokon to vyšlo takto,“ povedal v rozhovore pre Rádio Slovensko Marek Svatoš.

Dvadsaťšesťročný Košičan nie je s končiacou sa sezónou spokojný. Coloradu sa nedarilo a bolo jedným z najslabších tímov NHL, on sám si do štatistík profiligy pripísal v 68 zápasoch 34 bodov za 14 gólov a 20 asistencií. „Sezónu sme začali zle a potom sa to už iba veľmi ťažko doháňa. Tento ročník nebol pre celý tím príliš vydarený, v mužstve určite nastanú zmeny. Osobne som aj ja čakal viac a verím, že ďalšia sezóna bude oveľa lepšia,“ dodal pre Rádio Slovensko Svatoš, ktorý má v Colorade platnú zmluvu aj na ročník 2009/2010.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Svatoš z rodinných dôvodov odmietol účasť na MS