Svatoš bude s kvalifikačným kontraktom

SITA|25. jún 2007 o 11:56

DENVER 25. júna (SITA) - Hokejový klub NHL Colorado Avalanche sa počas draftu zameral na obmenu svojej defenzívy, teraz jeho manažérov čakajú rokovania s hráčmi o nových zmluvách. Po sezóne skončila v ...

DENVER 25. júna (SITA) - Hokejový klub NHL Colorado Avalanche sa počas draftu zameral na obmenu svojej defenzívy, teraz jeho manažérov čakajú rokovania s hráčmi o nových zmluvách. Po sezóne skončila v Colorade zmluva aj slovenskému hokejistovi Marekovi Svatošovi, ktorý sa stal obmedzeným voľným hráčom. Vedenie Avalanche mu však plánuje v najbližších hodinách predložiť kvalifikačný kontrakt, čím si aj naďalej udrží práva na služby košického odchovanca. Podľa generálneho manažéra Avalanche Francoisa Giguera by mal byť Svatoš prvým, ktorý návrh kontraktu dostane.

Marek Svatoš má za sebou nie veľmi vydarenú sezónu v drese Colorada. Začínal ju v prvom útoku a končil vo štvrtom a navyše s bolesťami v slabinách. Ako nováčik si urobil vlani v Denveri s 32 gólmi na konte dobré meno, v druhom roku v drese "lavín" však pridal v 66 zápasoch už len 15 presných zásahov a herne sa skôr trápil. Vlani v lete podpisoval s Coloradom ročný kontrakt na 1 050 000 dolárov. "Podľa mňa je dosť pravdepodobné, že mi Colorado ponúkne kvalifikačnú zmluvu. Tá by bola vo výške môjho posledného príjmu. Ak by tak klub nespravil, nedostal by za mňa nič. A to je, čo sa týka biznisu, nevýhodné. Neviem, ako uvažujú v Colorade. Či by im stačil ročný kontrakt, alebo by chceli dlhší. Sú však v kontakte s mojím agentom, takže to môžu riešiť. Vidím to tak, že ročnú zmluvu mi ešte ponúknu, inak by som mohol ísť do iného klubu," povedal nedávno pre denník Korzár Svatoš.


Nachádzate sa tu:
Domov