25.05.2021 | Skupina A
25.05.2021 | Sk. A
0 - 7
(0:2, 0:2, 0:3)

Švédi potupili Švajčiarov, nadelili im sedmičku. Získali prvé body na MS

Švédi nedali Švajčiarom žiadnu šancu a pripísali si prvé body na MS.
Švédi nedali Švajčiarom žiadnu šancu a pripísali si prvé body na MS. (Autor: TASR)
TASR|25. máj 2021 o 21:38 (aktualizované 25. máj 2021 o 23:09)

Švédsko dnes vysoko zdolalo Švajčiarsko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina A

Švajčiarsko - Švédsko 0:7 (0:2, 0:2, 0:3)

Góly: 9. Frödén (Pilut, Nygren), 10. A. Kempe (Tömmernes, Lundkvist), 23. Olofsson (Lundkvist), 31. Frödén (Wingerli, Dahlbeck), 42. Nygren (Rakell, A. Kempe), 48. Lundkvist (A. Kempe, Tömmernes), 51. Tömmernes (Frödén, Lundkvist).

Rozhodovali: Gofman (Rus.), Sidorenko – Goljak (obaja Biel.), Šalagin (Rus.) vylúčení: 7:5 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Švajčiarsko: Genoni (31. Nyffeler) – Untersander, Moser, Diaz, Geisser, Heldner, Alatalo, Loeffel, Müller – Meier, Hischier, Ambühl – Simion, Corvi, Hofmann – Andrighetto, Kurashev, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey.

Švédsko: Reideborn – Lundkvist, Tömmernes, Pudas, Pilut, Lööv, Dahlbeck, Nygren – Rakell, Lindholm, Lindberg – Rasmussen, A. Kempe, M. Kempe – Olofsson, Lundeström, Sörensen – Friberg, Wingerli, Frödén.

RIGA. Hokejisti Švédska si na MS v Rige pripísali prvé víťazstvo.

V utorkovom zápase v "slovenskej" A-skupine deklasovali Švajčiarsko 7:0 a odpútali sa z posledného miesta tabuľky. Pod triumf Tre Kronor sa najvýraznejšie podpísal autor dvoch gólov a asistencie Jesper Frödén.

Obranca Nils Lundkvist zaznamenal ešte o bod viac za gól a tri asistencie. Darilo sa aj kapitánovi Henrikovi Tömmernesovi, ktorý dal gól a mal dve asistencie.

Helvéti odohrajú ďalší zápas na šampionáte vo štvrtok po dni voľna proti Slovensku (15.15 h), Švédi sa v rovnaký deň stretnú o 19.15 s výberom Česka.

Priebeh zápasu Švajčiarsko - Švédsko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Švédi si pred duelom boli vedomí, že by im po dvoch prehrách ďalší neúspech poriadne skomplikoval situáciu na turnaji.

Švajčiari napriek tomu začali svižne, ale úvodnú prevahu gólovo nevyjadrili. Naopak, severania sa presadili dvakrát v rozmedzí minúty a pol. Frödén výborne tečoval strelu Piluta a Adrian Kempe prekvapil brankára Genoniho z diaľky.

II. tretina

Aj druhá 20-minútovka vyšla omnoho lepšie Švédom. Strelecká aktivita bola vyrovnaná, ale najskôr zúročil presilovú hru Olofsson a potom opäť Frödén.

Po ňom nahradil vo švajčiarskej bránke neistého Genoniho náhradník Nyffeler.

III. tretina

Švajčiari chceli v treťom dejstve aspoň zdramatizovať zápas, ale Nygren už po 78 sekundách pridal piaty gól.

Reideborn potom zlikvidoval nájazd Hofmanna, ale v 48. minúte sa na opačnom konci klziska presadil strelou od modrej čiary Lundkvist.

Skóre zápasu stanovil Tömmernes, po jeho góle sa už Helvéti na nič nezmohli. V tomto zápase Švédi ukázali skvelú efektivitu, prehra bola pre Švajčiarov veľmi krutá.

Brankár Adam Reideborn nepustil za svoj chrbát ani jednu z 28 striel súpera a zaslúžene ho vyhlásili za najlepšieho Švéda v stretnutí.

Hlasy po zápase (zdroj: IIHF)

Johan Garpenlöv, tréner Švédska: "Konečne môžem po zápase vysloviť spokojnosť. Pred turnajom sme hľadali systém, aby do seba zapadli hráči v jednotlivých formáciách a zdá sa, že sme našli to správne zloženie. Začala nám fungovať chémia v útoku, ale aj v obrane."

Noah Rod, útočník Švajčiarska: "Boli sme možno až príliš sebavedomí. Švédi boli veľmi silní. Je to však krátky turnaj, musíme si pozrieť video a pracovať na ďalšej hre. Ak chcete zdolať súpera ako Švédsko, musíte hrať čo najlepšie celých 60 minút a my sme to neurobili."

MS v hokeji 2021 - skupina A

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Švédi potupili Švajčiarov, nadelili im sedmičku. Získali prvé body na MS