Slováci v príprave na MS opäť zvíťazili, rozhodlo až predĺženie

Slovenský hokejista Peter Cehlárik (vľavo) strieľa gól v zápase proti Švajčiarsku.
Slovenský hokejista Peter Cehlárik (vľavo) strieľa gól v zápase proti Švajčiarsku. (Autor: TASR/ Keystone via AP)
TASR|15. apr 2023 o 19:40

Autorom víťazného gólu bol Šimon Petráš.

Prípravný zápas pred MS v hokeji 2023

Švajčiarsko - Slovensko 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 8. Heim (Thürkauf), 25. Thürkauf (Meyer) - 15. Cehlárik (Hrivík), 43. Kudrna (Sukeľ), 61. Petráš (Hrivík)

Rozhodovali: Štolc, Hürlimann - Cattaneo, Duc, vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Thürkauf 5+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 35:21, 3012 divákov.

Švajčiarsko: Hughes - Loeffel, Glauser, Fora, Frick, Vouardoux, Bichsel, Aebischer, Egli - Kneubuehler, Jäger, Bader - Moy, Müller, Meyer - Bertschy, Heim, Thürkauf - Riat, Fahrni, Schmid

Slovensko: Latkóczy - Ivan, Gernát, Golian, Beňo, Jánošík, Gachulinec, Gajdoš - Takáč, Hrivík, Cehlárik - Kudrna, Sukeľ, Holešinský - Baláž, Tamáši, Lantoši - Lunter, Čacho, Petráš - Faško-Rudáš

PORRENTRUY. Slovenskí hokejisti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase v rámci záverečnej fázy prípravy pred MS v Rige a Tampere.

Po piatkovom triumfe 2:0 nad Švajčiarskom vo Vispe zdolali rovnakého súpera v Porrentruy 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v presilovke Šimon Petráš.

Švajčiari išli do vedenia v 8. minúte zásluhou Andreho Heima, v 15. minúte vyrovnal Peter Cehlárik. V druhej tretine dal gól iba domáci Calvin Thürkauf.

Potom sa už presadili len Slováci. Na 2:2 vyrovnal Andrej Kudrna a Petráš svojim prvým reprezentačným gólom rozhodol o triumfe Slovákov.

V ďalšej fáze prípravy ich čaká 20. a 21. apríla dvojzápas s Českom v Ostrave. Potom 28. apríla v Žiline privítajú Nemecko a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne. V závere absolvujú dve stretnutia proti Rakúsku.

V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po záverečnom vystúpení v príprave na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Priebeh zápasu Švajčiarsko - Slovensko

I. tretina:

Slováci začali aktívnejšie ako v piatok, od úvodu bola hra vyrovnaná. Viac práce mal najprv brankár Švajčiarov, no potom v 8. minúte zachránila Latkóczyho po strele Thürkaufa najskôr žŕdka a Heim vzápätí dostal puk do bránky.

Veľkú šancu na vyrovnanie mal potom Takáč, ale neuspel a rovnako neuspeli Slováci ani vo svojej prvej presilovke v zápase. V 15. minúte však Cehlárik po kombinácii s Hrivíkom poslal puk do siete - 1:1.

II. tretina:

Štart druhej tretiny sa posunul pre ryhu v ľade, organizátori však problém pomerne rýchlo do poriadku. Po troch minútach fauloval Jánošík a sekundu pred jeho návratom na ľad poslal domácich do vedenia Thürkauf.

V početnej výhode hrali potom aj Slováci, ale po ich chybe sa do brejku dostal Bertschy, naservíroval puk Schmidovi, no ten gólovú šancu nepremenil.

III. tretina:

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci presilovú hru, ktorá pokračovala zo záveru druhého dejstva. Ramsayho zverenci sa však ubránili a potom vyrovnali.

Sukeľ vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, Kudrna vzápätí vystrelil švihom a Hughesovi puk prešiel pod rameno. Slováci sa potom opäť ubránili v oslabení a štyri minúty pred koncom dostali ideálnu šancu na rozhodnutie.

Gernáta fauloval Thürkauf a inkasoval trest DKZ. V riadnom hracom čase ešte početnú výhodu nevyužili, ale po 53 sekundách predĺženia rozhodol Petráš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Slováci v príprave na MS opäť zvíťazili, rozhodlo až predĺženie