Slováci začali prípravu triumfom nad Švajčiarskom, Hlavaj sa blysol čistým kontom

Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v prípravnom zápase Švajčiarsko - Slovensko pred MS v hokeji 2023.
Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v prípravnom zápase Švajčiarsko - Slovensko pred MS v hokeji 2023. (Autor: SZĽJ/Andrej Galica)
Sportnet, TASR|14. apr 2023 o 22:07 (aktualizované 14. apr 2023 o 22:57)

Góly padli až v záverečnej tretine.

Prípravný zápas pred MS v hokeji 2023 - Visp

Švajčiarsko - Slovensko 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 42. Holešinský (Baláž), 43. Čacho (Lantoši, Gernát)

Rozhodovali: Tscherrig, Hürlimann - Cattaneo, Schlegel, vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 34:16

Diváci: 2008

Švajčiarsko: Senn - Fora, Frick, Loeffel, Bichsel, Glauser, Vouardoux, Aebischer, Egli - Riat, Corvi, Ambühl - Kneubuehler, Jäger, Bader - Moy, Müller, Meyer - Bertschy, Heim, Thürkauf

Slovensko: Hlavaj - Gernát, Ivan, Beňo, Golian, Gachulinec, Jánošík, Gajdoš - Cehlárik, Hrivík, Takáč - Holešinský, Sukeľ, Kudrna - Lantoši, Tamáši, Baláž - Petráš, Čacho, Lunter - Faško-Rudáš

VISP. Slovenskí reprezentanti uspeli vo svojom prvom prípravnom zápase pred MS v hokeji 2023, keď vo Vispe zdolali domácich Švajčiarov 2:0. O góly sa zaslúžili Adrián Holešinský a Viliam Čacho.

Výborným výkonom sa blysol brankár Samuel Hlavaj, ktorý vykryl všetkých 34 striel domácich. Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú odvetu so Švajčiarskom v sobotu 15. apríla v Porrentruy (17.00 h).

V ďalšej fáze prípravy ich čaká 20. a 21. apríla dvojzápas s Českom v Ostrave. Potom 28. apríla v Žiline privítajú Nemecko a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne.

V závere absolvujú dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne.

Po záverečnom vystúpení v príprave na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

VIDEO: Adrián Holešinský a Viliam Čacho a ich góly v zápase Švajčiarsko - Slovensko

Švajčiarsko - Slovensko v príprave MS v hokeji 2023

I. tretina:

Švajčiari boli od úvodu aktívnejší a mali aj prvú veľkú šancu. Hlavaj vytiahol v 3. minúte skvelý zákrok lapačkou po strele Müllera.

Slovenskí hokejisti zaostávali za domácimi najmä v pohybe, Hlavajovi postupne pribúdali zákroky.

Väčšiu šancu si Ramsayho zverenci v 1. tretine nevypracovali, o prevahe Helvétov hovorili aj strelecké pokusy v pomere 13:5.

II. tretina:

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil. Domáci boli lepší, mali viac striel a z toho pramenili aj šance.

Najväčšie mali Bichsel a Meyer, ale Hlavaj v oboch prípadoch dobre zasiahol. Najväčšiu šancu Slovenska mal Takáč, ale pri prečíslení mu vo finálnej fáze skĺzol puk.

VIDEO: Slovenskí hokejisti reagujú po zápase

III. tretina:

Slovenskí hokejisti vygradovali svoj výkon v tretej tretine. Do vedenia ich poslal Holešinský, keď Baláž za bránkou obral o puk švajčiarskeho obrancu a pozdĺž bránkoviska ho naservíroval spoluhráčovi.

O 51 sekúnd neskôr vystrelil na bránku Čacho a zásluhou teču jedného z domácich skončil puk v bránke - 0:2.

Do konca zápasu mali ešte šance oba tímy, k dispozícii mali po jednej presilovej hre, ale gólovo sa už nepresadil ani jeden. Švajčiarom nevyšla ani záverečná hra bez brankára, ktorú hrali 178 sekúnd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Slováci začali prípravu triumfom nad Švajčiarskom, Hlavaj sa blysol čistým kontom