Našla sa brankárska jednotka? Hlavaj sa perfektne chopil príležitosti

Samuel Hlavaj v prípravnom zápase Slovensko - Švajčiarsko.
Samuel Hlavaj v prípravnom zápase Slovensko - Švajčiarsko. (Autor: Hockey Slovakia)
Nikola Baďová|14. apr 2023 o 23:30

Kapitán slovenského výberu bol Marek Hrivík.

BRATISLAVA, VISPA. Prípravným zápasom Slovenska so Švajčiarskom sa odštartoval boj o miestenky na svetový šampionát do Fínska a Lotyšska. 

Tréner Craig Ramsay má už v úvode prípravy k dispozícii viacero elitných mien.

„Tréner nerobí rozdiely. Každý z hráčov môže ísť na majstrovstvá sveta. Je to pre nich motivácia, aby sa ukázali v čo najlepšom svetle,“ povedal v štúdiu RTVS hokejový expert Boris Valábik. 

Vlani sa z prvotnej nominácie dostalo na šampionát dvanásť mien. „Majstrovstvá sveta sú ešte veľmi ďaleko. Je to veľa chlapov, ktorí bojujú o miesta,“ uviedol Viliam Čacho pre hockeyslovakia.sk

Slovenských hokejistov preverili Švajčiari, s ktorými v posledných desiatich zápasoch vybojovali iba jedno víťazstvo. Slovákom sa na ich ľade nakoniec podarilo uspieť, keď vyhrali 2:0.

„Švajčiari majú dobré mužstvo, ktoré poctivo dodržiava systém trénera Fischera. Hrajú rýchlo vo všetkých zónach, takže my musíme byť pripravení, hrať jednoducho zo začiatku, keďže viacero našich hráčov dlhšie nehralo zápas," zhodnotil asistent trénera Andrej Podkonický. 

Zvykali si na rýchlosť

Už prvé sekundy prípravného zápasu ukázali, že to bude korčuliarsky súboj na oboch stranách. Švajčiarski hokejisti aktívne napádali, rýchlo pristupovali k hráčom a robili problém pri rozohrávke zverencov Craiga Ramsayho. 

Súper mal viac z hry a vytvoril si niekoľko príležitostí. Boli dynamickejší a rýchlejší. Niekoľkokrát preverili brankára Samuela Hlavaja, ktorý v bráne pôsobil veľmi sebavedome. 

„Musím ho vychváliť. Vďaka nemu neprehrávame,“ reagoval Valábik. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Našla sa brankárska jednotka? Hlavaj sa perfektne chopil príležitosti