Z pôrodnice rovno na MS. Švajčiari hlásia už siedmu posilu z NHL

Samuel Hlavaj chytá trestné strieľanie Kevina Fialu na MS v hokeji 2023.
Samuel Hlavaj chytá trestné strieľanie Kevina Fialu na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|13. máj 2024 o 10:36

Kevin Fiala je hráčom Los Angeles Kings.

PRAHA. Hokejisti Švajčiarska zvládli úvodné dva zápasy na MS v Prahe, no už v pondelok ich čaká veľká výzva v podobe súboja proti domácemu tímu.

Česi majú tiež na konte dve víťazstvá a hoci na Švajčiarov strácajú jeden bod, pôjde o priamy súboj o priebežné prvé miesto v skupine A.

Švajčiarom by v tomto zápase mal byť k dispozícii už aj Kevin Fiala.

Útočník Los Angeles Kings je siedmou posilou z NHL v tíme Patricka Fishera, ktorý po štyroch štvrťfinálových sklamaniach chce bojovať o cenné kovy.

Fiala mal pôvodne šampionát v Česku vynechať, keďže so svojou manželkou Jessicou očakávali narodenie prvého potomka.

"Stať sa prvýkrát otcom bolo neuveriteľne krásne. Dcérka sa narodila skôr, než bol termín, takže môžem odísť na majstrovstvá sveta," povedal.

"Chcem sa poďakovať svojej žene Jessice, ktorá mi to umožnila a ktorá ma v tom po celý čas podporovala. Nie je to samozrejmosť a ja si to naozaj vážim. Veľmi sa teším na tím a na turnaj v Českej republike," cituje ho iDnes.cz.

K tímu sa má pripojiť v pondelok a zrejme si obuje korčule už v zápase proti Česku. Tie sú vždy pre neho špeciálne. Narodil sa totiž českým rodičom vo Švajčiarsku, pretože tu jeho otec hrával nižšiu hokejovú ligu.

Dnes je Fiala hviezdou NHL. Vrátane play-off nazbieral v tejto sezóne v 87 zápasoch 75 bodov za 30 gólov a 45 asistencií. V drese Švajčiarska bol 27-ročný útočník pri striebornom úspechu v roku 2018.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Z pôrodnice rovno na MS. Švajčiari hlásia už siedmu posilu z NHL