Súťaž klubov bývalého ZSSR už má organizačnú komisiu

SITA|13. dec 2012 o 15:40

V súťaži by mohli štartovať kluby zo štyroch či piatich krajín Spoločenstva nezávislých štátov.

MOSKVA. Ambiciózny plán spoločnej futbalovej súťaže klubov bývalého Sovietskeho zväzu je opäť o krok bližšie k realizácii. Jeho autori vo štvrtok založili organizačnú komisiu, ktorá má pomôcť k uskutočneniu cieľov.

"Chceli by sme oznámiť, že sme utvorili organizačnú komisiu, ktorá bude mať na starosti smerovanie tejto agendy v budúcnosti," uviedol vedúci úradu prezidenta Ruskej federácie Sergej Ivanov.

Komisia bude spolupracovať s Ruským futbalovým zväzom a jej prvoradým cieľom bude pretlačiť myšlienku v Európskej futbalovej únii (UEFA).

V súťaži by mohli štartovať kluby zo štyroch či piatich krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ). Hovorí sa najmä o záujme Zenitu Petrohrad, CSKA Moskva či Anži Machačkala, ale účinkovanie v tejto lige by uvítali aj ukrajinský Šachtar Doneck, bieloruský BATE Borisov či kazašský FK Kajrat Almaty, ktorého trénerom je Slovák Vladimír Weiss st.

"Táto súťaž má šancu byť veľmi úspešná v Európe a môže zatraktívniť futbal," vyhlásil prezident úradujúceho ruského šampióna Zenitu Petrohrad Alexander Ďukov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Súťaž klubov bývalého ZSSR už má organizačnú komisiu