Šupler: Vďaka Jašinovi rastú aj mladí hráči

TASR|11. nov 2011 o 11:40

Slovenského trénera hokejového tímu KHL CSKA Moskva Júliusa Šuplera v úvode sezóny uspokojuje hra jeho tímu doma, no nie na ľade súperov.

MOSKVA.

"Výborne hráme doma, našim fanúšikom robíme radosť víťazstvami, ale neúspešne hráme na výjazdoch. Má to však jednu príčinu - máme veľmi mladé mužstvo," vyjadril sa Július Šupler pre Sovetskij sport.

Počas prestávky dostal hráči niekoľko dní voľna. Ako však uviedol, v plnej zostave sa teraz ani nemajú šancu zísť, nakoľko viacerí reprezentujú na úrovni rôznych zborných.

Slovenský kouč si pochvaľuje angažovanie bývalého reprezentanta Alexeja Jašina. "Alexej na začiatku potreboval čas, aby sa plne zotavil zo zranenia, ktoré utrpel ešte na konci uplynulej sezóny," zdôraznil Šupler a dodal: "Angažovať Jašina do mužstva, bolo veľmi dobrým rozhodnutím. Tým, že vidia jeho vzťah k tréningovému procesu, hre, rastú aj mladí hráči."

Jedným z problémov CSKA v doterajšom priebehu súťaže sa ukázala realizácia samostatných nájazdov. "Jedným hráčom sa séria nájazdov nedá vyhrávať," naznačil Šupler na to, že jediným, ktorému sa v nich darí, je práve skúsený Jašin.

"Skvelým realizátorom nájazdov je aj Denis Paršin. Som presvedčený, že keby nám nechýbal, päťkrát by sme na nájazdy neprehrali. Šancu v nájazdoch sme dali mladému Barbaševovi a možno, že v ďalších dostane príležitosť Vero. Verím, že skôr či neskôr čiernu sériu vystrieda biela."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šupler: Vďaka Jašinovi rastú aj mladí hráči