Šupler chce ísť s Rigou v KHL každý rok o krok ďalej

Július Šupler.
Július Šupler. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|4. mar 2011 o 21:00

Jediný slovenský tréner v KHL JÚLIUS ŠUPLER (60) pripravil vlani senzáciu v 1. kole play off, keď s Rigou vyradil víťaza základnej časti Petrohrad. Aj teraz prekvapujúco postúpil do 2. kola cez favorizované Dinamo Moskva.

Petrohrad aj Dinamo ste vyradili 4:2 na zápasy. Vidíte podobnosť medzi obidvoma sériami?

„Áno, ale tohtoročná sa mi zdala vyrovnanejšia a náročnejšia ako vlani."

Ktorý zápas s Dinamom Moskva bol najdôležitejší?

„Šiesty, posledný. Ak by sme ho prehrali, v rozhodujúcom siedmom stretnutí by mal domácu výhodu náš súper."

V zápasoch s Moskovčanmi v play off nepadalo veľa gólov, aj vo štvrtok ste vyhrali 2:1 po predĺžení. Aký hokej charakterizoval túto sériu?

„Dominovali obrany, hráči sa tesne bránili, nepustili protihráča do brejku. Za celý zápas bolo jedno či dve prečíslenia. Mužstvá hrali disciplinovane, trpezlivo."

V troch stretnutiach sa o výsledku rozhodovalo v predĺžení a všetky vyhrala Riga. Je to náhoda?

„Nie. Naše mužstvo je na play off dobre pripravené aj po kondičnej stránke. Na konci základnej časti sme absolvovali desaťdňový mezocyklus s modelovaním zaťaženia ako vo vyraďovacej fáze. Dva dni sme mali zápas, nasledoval jeden deň tréning a znova dva dni zápas. Chlapci to zvládli a teraz ťažia z prípravy."

Vaše mužstvo vyhralo v sérii s Dinamom všetky domáce stretnutia. Hrať v Riga aréne je taká výhoda?

„V domácom prostredí je fanúšik ďalším hráčom nášho tímu na ľade. Lepších priaznivcov hokeja som nikde na svete nezažil. Diváci v Rusku sú trochu chladnejší, kým fanúšikovia v Lotyšsku neustále povzbudzujú - aj keď sa mužstvu nedarí. V play off je vždy vypredané, lístky do desaťtisícovej haly sa v predaji cez internet minú za pár minút."

Ako ste spokojný so slovenskými hokejistami vo vašej zostave?

„Surový nastupuje v prvom útoku, patrí medzi kľúčových hráčov. Robo Petrovický prišiel trochu neskoršie, potreboval sa dostať do tempa."

Stačili ste si všimnúť aj výkony Slovákov v tíme Dinama Moskva?

„Na Šatanovi bolo vidieť, že po zranení ruky ešte nemal optimálnu formu. Hral dva zápasy. Obranca Graňák patril k lídrom mužstva, nastupoval v presilovkách a stačil brániť aj útočiť. Štrbák v posledných dvoch stretnutiach chýbal."

Koho by ste si želali za súpera v druhom kole?

„Vyberať si nemôžeme. Buď to bude Jaroslavľ s Demitrom, alebo Mytišči, kde hrá obranca Obšut. Jaroslavľ má kvalitnejší káder."

Na lavičke Rigy v KHL ste tretí rok, ani raz nechýbala v play off. Kam ju chcete doviesť v tejto sezóne?

„V prvom roku sme skončili v úvodnom kole, vlani sme prešli cez Petrohrad do druhej rundy a tak by sa patrilo pridať ďalší krok."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šupler chce ísť s Rigou v KHL každý rok o krok ďalej