Summanen nečakane odstúpil z pozície trénera Omska

SITA|7. júl 2012 o 13:30

Raimo Summanen mesiac po podpise zmluvy ukončil svoju prácu pre Avangard Omsk.

OMSK. Hlavný tréner hokejistov Avangardu Omsk Raimo Summanen požiadal vedenie tohto klubu KHL len necelý mesiac po podpise o rozviazanie dvojročného kontraktu. Dôvody nečakaného kroku fínskeho kouča nie sú známe. Podľa názoru ruských médií by mohlo ísť o rozdielne pohľady na zloženie mužstva, Summanen údajne nechcel mať v kádri útočníka Alexandra Frolova.

"Rozhodnutie Raima Summanena postavilo klub do nepríjemnej situácie. Nevidíme žiadne dôvody pre jeho krok, ktorý urobil necelý týždeň pred začiatkom prípravy na novú sezónu," povedal pre Sport-Express prezident Avangardu Alexander Sterľagov.

Fín už v Omsku pôsobil jeden rok od play-off 2010. V sezóne 2010/2011 sa mužstvo pod jeho vedením stalo víťazom základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy, ale vo vyraďovacej fáze neuspelo vo štvrťfinále proti Magnitogorsku. V záverečnom stretnutí série play-off s Metallurgom už Summanen nebol na lavičke. Najskôr sa hovorilo o Fínovej chorobe, napokon však dôvodom boli jeho konflikty s viacerými hráčmi, najmä s Jaromírom Jágrom. Vlani v decembri sa Summanen vrátil, keď nahradil Rostislava Čadu. Tím sa s ním prebojoval až do finále Gagarinovho pohára, v ktorom nestačil na Dinamo Moskva.

Po skončení súťažného ročníka 2011/2012 sa vedenie Avangardu zaoberalo otázkou, či bude Summanen pokračovať v Omsku. V hre boli aj ďalší kandidáti, napokon sa funkcionári rozhodli pre Fína.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Summanen nečakane odstúpil z pozície trénera Omska