Súhrn 5. dňa: Slováci mohli ísť na pivo, Maďarom jedno prekvapenie nestačí

Švajčiarsky hráč Damien Riat oslavuje gól v zápase Švajčiarsko - Kazachstan.
Švajčiarsky hráč Damien Riat oslavuje gól v zápase Švajčiarsko - Kazachstan. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|16. máj 2023 o 23:11

Švajčiari strelili zatiaľ najviac gólov na šampionáte.

RIGA. Slovenskí hokejisti mali v piaty hrací deň na majstrovstvách sveta voľno. Nemali žiadny tréning ani mediálne povinnosti. 

„Je to rozumné rozhodnutie. Majú za sebou ťažké zápasy, môžu si dať jedno pivo,“ povedal Ondrej Rusnák. 

Po zápase s Kanadou sa špekulovalo o tom, aké vážne je zranenie útočníka Petra Cehlárika, ktorý je zatiaľ najproduktívnejším Slovákom v Rige. 

„V druhej tretine som zblokoval strelu. Skúšal som hrať, ale už to nešlo,“ vysvetlil svoju absenciu na konci stretnutia.

„Zranenie nie je natoľko vážne, aby mu neumožnilo trénovať. Nemá žiadne zlomeniny a pravdepodobne ide len o poranenie mäkkých tkanív. Zhoršenie nepredpokladáme,“ citoval lekára slovenského tímu Pavla Lauka na twitteri redaktor RTVS Patrik Mitas.

Najmenej atraktívny zápas

Utorňajšie zápasy divákov v Lotyšsku príliš nezaujali. V hľadisku bolo vidieť množstvo prázdnych miest.

Úvodné stretnutie Slovinska proti Nórsku sledovalo necelých 2200 divákov. Večerný duel Švajčiarska s Kazachstanom o 500 viac.

Na štadióne bolo miestami tak ticho, že bolo počuť každý hlas na striedačke. 

Slovinci a Nóri bojovali o prvú výhru na turnaji. Nórsko nezvládlo zápas proti Kazachstanu, ktorý vstal z mŕtvych a duel otočil vo svoj prospech. Naopak, slovinskí hráči podali sympatický výkon proti Kanade. 

Nórom napokon stačil k plnému bodovému zisku jeden gól. Kto si pozrel stretnutie až v závere, spravil dobre. Slovinci odvolali brankára a vypracovali si niekoľko šancí na vyrovnanie. „Posledných desať sekúnd bolo najlepších v zápase. Hokej ľudí nemohol veľmi baviť. Nebol to najlepší hokej na šampionáte,“ komentoval v štúdiu RTVS Tomáš Surový.  

„Nóri boli šťastnejší, nie lepší,“ písali titulky v slovinskom denníku Delo. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Súhrn 5. dňa: Slováci mohli ísť na pivo, Maďarom jedno prekvapenie nestačí