Súboj o Negreda napokon pre FC Sevilla

SITA|20. aug 2009 o 13:24

Tottenham Hotspur, Hull City, Zenit Petrohrad ani Real Zaragoza nebude ďalšou anabázou vo futbalovej kariére útočníka Álvara Negreda.

MADRID.

Dvadsaťtriročný Madridčan síce uprednostnil zotrvanie vo vlasti, ale podľa španielskeho denníka Marca zakotví v FC Sevilla a nie v Zaragoze, ako zneli posledné "zaručené" informácie. Andalúzania za 23-ročného kanoniera zaplatia Realu Madrid 15 miliónov eur a budú ho môcť využiť v Lige majstrov, kam sa prebojovali zásluhou tretieho miesta v uplynulom ročníku Primera División.

Vo štvrtok by sa mal prestup potvrdiť podpisom zmluvy, v ktorej si "biely balet" vyhradil právo odkúpiť hráča v priebehu nasledujúceho roka za 18 a v ďalšom za 21 miliónov eur. Iné periodikum AS uvádza sumy 14, resp. 17 miliónov eur. Relatívne lepšie podmienky ponúkal Hull City, ktorý sa s Realom už dohodol na odstupnom 18 miliónov eur a klauzule o práve odkúpiť Negreda v nasledujúcich dvoch rokoch za 25 miliónov eur.

Negredo v uplynulom ročníku pôsobil v Almeríi a s 19 gólmi sa stal 6. najlepším strelcom najvyššej španielskej súťaže. Real Madrid si na neho uplatnil opciu, na San Bernabéu by sa však v konkurencii letných zahraničných akvizícií ťažko presadzoval do základnej zostavy.

Nachádzate sa tu:
Domov