Súboj o dočasný titul UFC je oficiálny. Sterling: Je to Yanova chyba

Aljaman Sterling leží na zemi v bolestiach po nedovolenom údere od Petra Yana.
Aljaman Sterling leží na zemi v bolestiach po nedovolenom údere od Petra Yana. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Chris Unger)
Daniel Stankovič|29. sep 2021 o 21:59 (aktualizované 29. sep 2021 o 22:01)

Dočasný titul bude realitou, právoplatný šampión viní z celej situácie svojho rivala.

LAS VEGAS. To, o čom sa ešte pred pár dňami hovorilo v rovine špekulácií, je dnes realitou. Kvôli zraneniu šampióna bantamovej váhy Aljamana Sterlinga prebehne na októbrovom turnaji UFC 267 duel o dočasný titul divízie.

Podľa informácií zámorských portálov tak uvidíme súboj medzi bývalým kráľom váhy do 61 kilogramov Petrom Yanom a Američanom Coreym Sandhagenom.

Duel o dočasný opasok prichádza v dobe, kedy nie je Aljaman Sterling schopný kvôli zraneniu obhajovať opasok. 32-ročný zápasník má v súčasnosti zdravotné problémy s krkom, ktoré sa objavili po operácii chrbta.

„Môj chirurg celú situáciu konzultoval s doktorom z UFC. Stále mám problémy s nervovými zakončeniami v ruke a krku, brní to pri určitých pohyboch. Neodporúčali mi to. Vždy rešpektujem svojich súperov, ale je to divné, keď sa mi snaží ospravedlniť za úmyselný úder a na druhej strane mi hovorí, že som herec a klamár v situácii, keď to bol on, čo mi trafil koleno do tváre. Pritom mu rozhodca a jeho tréner kričali, aby to nerobil. 

Celá táto situácia sa nemusela stať. Je to jeho chyba. Mohol pokojne vyhrať, veď aj dovtedy víťazil, dostával som bitku popravde. Je to ale jeho chyba, je to hlupák.

Chcete šampióna, ktorý neovláda pravidlá a používa zakázané údery? Ja som mohol mať práve teraz pokoj, pomaly sa dostávať do formy z operácie a ľudia by mi nemuseli písať, že som klaun, situácia by bola iná. Je mi ľúto, ospravedlňujem sa, že ten chlap je hlupák,“ opísal situáciu v rozhovore s novinárom Arielom Helwanim zápasník s prezývkou "Funky Master".

Pôvodne mal Sterling čeliť v odvetnom súboji práve Yanovi, keďže sa prvý stret skončil z dôvodu diskvalifikácie po nedovolenom údere kolenom zo strany ruského bojovníka. 

Titulový duel Sandhagena a Yana ponúkne divákom 30. októbra na turnaji UFC 267 porovnanie dvoch elitných postojárov a atraktívnych štýlov.

Sandhagen sa naposledy v zápase predstavil v júli, keď na body tesne podľahol TJovi Dillashawovi.

Po diskvalifikácii je v podobnej nelichotivej situácii aj Petr Yan, ktorý od prehry so Sterlingom do oktagonu nevstúpil. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj o dočasný titul UFC je oficiálny. Sterling: Je to Yanova chyba