Jeho snúbenica mala na sebe krv. Jones bol pri zatýkaní v záchvate emócií

Jon Jones bol zatknutý už po niekoľký raz.
Jon Jones bol zatknutý už po niekoľký raz. (Zdroj: Twitter/Las Vegas Metro Police)
Adrián Mečiar|28. sep 2021 o 21:40

Podrobnosti o Jonesovom prípade.

LAS VEGAS. Známeho bojovníka UFC Jona Jonesa v piatok zatkla polícia. Incident sa odohral len niekoľko hodín po tom, ako sa Jones zúčastnil slávnostného ceremoniálu, na ktorom sa stal členom Siene slávy.

Pôvodné správy hovorili o domácom násilí, ublížení na zdraví či neoprávnenej jazde vozidlom. Nové informácie priniesli viac podrobností, ktoré na amerického zápasníka nevrhajú dobré svetlo.

Podľa zámorských médií ESPN a TMZ Sports mal Jones ťahať za vlasy svoju snúbenicu a pri zatknutí hlavou udrel do policajného auta.

Policajné záznamy naznačili, že Jonesova snúbenica mala na oblečení krv a javila známky po napadnutí. Ona sama to odmietla a priznala len „menšiu fyzickú konfrontáciu“.

Policajné auto poškodil hlavičkou

Vo štvrtok 23. septembra Jones vystúpil na galavečere. Do Siene slávy uviedli jeho súboj s Alexandrom Gustafssonom, ktorý novinár Ariel Helwani označil za najlepší titulový zápas v dejinách organizácie.

Ďakoval rodine a tímu, neskôr žartoval s novinármi. „Vždy som sa sústredil len na víťazstvá. Keď sa vrátim, nebudem sa vyhýbať nejakým legálnym kontroverziám, aby som predal viac PPV,“ žartoval

Ráno sa už ocitol v rukách polície. Čo sa stalo?

Hliadka dorazila k hotelu Caesars Palace krátko po piatej hodine ráno. Podľa telefonátu na tiesňovú linku došlo v jednej z izieb k incidentu, po ktorom prítomná žena údajne krvácala z nosa a úst.

Stránka MMA Fighting píše, že obeťou bola Jessie Moses, Jonesova dlhoročná partnerka a snúbenica. Útočníkom mal byť jej snúbenec, 34-ročný MMA zápasník a bývalý šampión UFC, Jon Jones.

Druhá privolaná hliadka Jonesa po príchode na miesto našla v blízkosti hotela a zadržala ho. Jones sa voči zatknutiu bránil a záznam uvádza, že hlavou udrel do prednej kapoty policajného vozidla.

Na aute tým zanechal stredne veľkú preliačinu, zároveň poškodil lak kapoty, a preto čelí obvineniu z poškodenia vozidla. Kvôli miere škody je tento skutok v štáte Nevada klasifikovaný ako zločin.

Políciu si pýtalo dieťa

Príslušníci polície sa následne zhovárali s Jonesovou snúbenicou. Moses vysvetlila, že s Jonesom tvoria pár 17 rokov a majú spolu 3 deti. Po večernom ceremoniáli sa vrátili na izbu, no Jones pred polnocou vyrazil za priateľmi.

Moses ostala v izbe a spala, keď sa Jones po 4. hodine rannej vrátil a vraj nebol príliš šťastný. Na otázku, či došlo k fyzickej konfrontácii, Moses priznala, že trochu áno. Následne chcela odísť z izby, ale Jones jej chytil hlavu a potiahol ju za vlasy.

V správe sa ďalej uvádza, že Moses mala na sebe stopy krvi v okolí brady a úst, a najmä na tričku. Vraj mala napuchnutú spodnú peru. 

Moses ale odmietla fyzické násilie a tvrdila, že ju Jones neudrel a ani vážnejšie nenapadol. Podľa názoru strážnikov sa o svojom snúbencovi bála čo i len hovoriť a pýtala sa, kedy Jonesa prepustia.

Políciu do hotela privolali po tom, ako Moses na recepcii žiadala kľúč od svojho apartmánu. Kvôli psychickému vypätiu sa rozplakala a bála sa vrátiť do izby. Na sebe už mala známky napadnutia.

Jedno z jej maloletých detí sa spýtalo recepčného, či by mohol privolať políciu. 

Pokazili mu veľký deň

Pri zatýkaní sa bránil a frustráciou si vybil hlavičkou do kapoty policajného vozidla. 

Policajti uviedli, že Jones prejavil mix emócií. Chvíľu plakal, potom začal na strážnikov kričať. Vyhrážal sa veľkou žalobou za to, že mu nasadili putá po najväčšom večere jeho života.

Povedal, že majú so snúbenicou vo vzťahu problémy a hádali sa kvôli napätiu, ktoré medzi nimi panuje. Vyvrátil, že partnerku napadol. Mal ju oboznámiť s tým, že si vzal 10-tisíc dolárov a išiel do striptérskeho klubu. 

S policajtami chcel aj vtipkovať. V jednom momente spomenul, že by rád bojoval s nimi všetkými, aby videl, ako by sa im darilo.

Prehlásil, že sa uvoľní z pút. Na to ho strážnik varoval, že ak neprestane v marení ich služby, použijú paralyzér. Jones sa ospravedlnil a následne ho premiestnili do cely. Po zaplatení kaucie vo výške 8-tisíc dolárov sa dostal na slobodu.

Na súd sa vráti 26. októbra.

Opäť. Whitea to už neprekvapuje

Jon Jones skončil v rukách polície už po niekoľký raz za posledné roky. V minulosti spôsobil dopravnú nehoda a ušiel z miesta činu. V druhom aute pritom sedela tehotná žena.

Pri ďalšom incidente prišli obvinenia z jazdy pod vplyvom návykových látok a nelegálnej držby zbrane. 

V roku 2015 ho problémy so zákonom stáli opasok poloťažkej váhy. Jones je všeobecne vnímaný ako jeden z najlepších zápasníkov histórie. V zápase nikdy nenašiel premožiteľa, keďže jedinú prehru utrpel po diskvalifikácii. 

Neustále problémy mimo klietky však ničia jeho povesť. Prezidenta UFC Dana Whitea už Jonesov najnovší prešľap ani neprekvapil.

„Ešte len uvidíme, ako to dopadne po právnej stránke a kam to až zájde. Je ťažké priviesť toho chlapa do Las Vegas. Toto mesto nie je pre Jona Jonesa dobré, znova sa opakuje to isté.

Už to ani nie je šokujúce. Kedykoľvek, čo ho sem privedieme, v podstate očakávame niečo také. Nemôžeme ho sem dostať ani na menej než 12 hodín, aby sme ho uviedli do Siene slávy. A to je problém. Ten chlap má v sebe mnoho démonov, fakt veľa vnútorných démonov,“ uviedol White.

Jones nezápasil od februára 2020. Po nezhodách s organizáciou ohľadom platových podmienok sa vzdal titulu poloťažkej váhy.

Jeho vzťahy s promotérmi sa časom zlepšili a na štvrtkovej akcii Jones avizoval, že sa plánuje vrátiť v prvej polovici roka 2022. Tentoraz už v ťažkej váhe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jeho snúbenica mala na sebe krv. Jones bol pri zatýkaní v záchvate emócií