Stvrdli mi nohy a dostal som kŕč, tvrdil Réway po prehre s USA

Američan Ben Hanowski (vľavo) prekonáva slovenského brankára Samuela Baroša. Tento gól rozhodol o víťazstve Američanov 1:0.
Američan Ben Hanowski (vľavo) prekonáva slovenského brankára Samuela Baroša. Tento gól rozhodol o víťazstve Američanov 1:0. (Autor: TASR)
Sportnet|6. nov 2015 o 21:32

Hokejisti Slovenska podľahli vo svojom prvom zápase na Nemeckom pohári v Augsburgu s výberom USA.

USA - Slovensko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 24. Hanowski (Little)

Rozhodovali: Iwert, Rohatsch - Lajoie, Merten (všetci Nem.), vylúčení: 3:2 na 2 min., navyše Ďaloga (SR) 10 min. za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 3000 divákov.

USA: Zapolski - Matt Gilroy, Connelly, Lofquist, Billins, M. Brennan, Fairchild, B. Kessel - Stoa, Wellman, Butler - Hanowski, Stapleton, Broc Little - Burish, Slater, Broadhurst - Turnball, D. LeBlanc, Zalewski

Slovensko: S. Baroš - J. Brejčák, Čajkovský, Jurčina, Marek Ďaloga, Štajnoch, A. Jánošík, O. Kotvan, Šedivý - Miklík, Kukumberg, Réway - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - Michal Hlinka, Preisinger, M. Bakoš - Lušňák, A. Šťastný, Skalický

Nemecko - Švajčiarsko 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 18. Gogulla (Schütz, Hager), 49. Boyle (Schütz) - 25. Moser (Walker), 30. Hofmann (Praplan, Martschini), 52. Martschini (Frick, Helbling)

tabuľka po 1. dni:

1. Švajčiarsko 1 1 0 0 0 3:2 3

2. USA 1 1 0 0 0 1:0 3

3. Nemecko 1 0 0 0 1 2:3 0

4. SLOVENSKO 1 0 0 0 1 0:1 0

AUGSBURG. Slovenskí hokejoví reprezentanti neúspešne vstúpili do turnaja o Nemecký pohár, keď podľahli výberu USA 0:1.

Trénerovi Zdenovi Cígerovi sa tak nevydarila premiéra na slovenskej striedačke. Jeho zverenci si síce vypracovali niekoľko zaujímavých akcií, ale ani jednu nedotiahli do úspešného konca. Všetky ich strelecké pokusy zmaril spoľahlivý Ryan Zapolski v americkej bránke.

Naopak, v 24. minúte Ben Hanowski potrestal chybu v slovenskej defenzíve a rozhodol o triumfe USA.

Debut v A-tíme absolvovali v piatok štyria hráči - brankár Samuel Baroš, obrancovia Eduard Šedivý, Michal Čajkovský a útočník Michal Hlinka.

Slováci odohrajú druhý zápas na turnaji v sobotu od 17.30 proti Nemecku, v nedeľu o 13.00 sa stretnú so Švajčiarskom.

Zdeno Cíger, tréner SR: "Za krátky čas sme sa snažili dať niečo dokopy a natrénovať nejaké veci. Samozrejme, bolo to veľmi rýchlo. Kolektív bol od začiatku veľmi namotivovaný, dokonca si myslím že až niekedy premotivovaný, čo bolo vidno pri našich šanciach. V nich treba viac kľudu. Nastreľovali sme hráčov, snažili sme sa o dôrazné zakončenie, ale proste to tam nepadlo. Samozrejme, súperov brankár bol dobrý, stále sme ho triafali. Zápas bol odohratý vo veľkom nasadení, rozhodla individuálna chyba. Bohužiaľ, ten gól sme nedali."

Samuel Baroš, brankár SR: "Myslím si, že v tomto zápase sme boli lepší, ale americký brankár dobre zachytal. Bez gólu sa nedá vyhrať. Pred inkasovaným gólom som zastavil puk, neviem, čo sa tam stalo, ale vzniklo z toho prečíslenie, ktoré súper využil."

Marek Bartánus, útočník SR: "Vytvorili sme si množstvo šancí, nie jednu-dve, ale v každej tretine tri. Žiaľbohu, v hokeji to tak niekedy býva, že sa od vás to strelecké šťastie odkloní. V závere zápasu sme si vytvorili obrovský tlak, chýbal iba kúsok šťastia."

Milan Jurčina, kapitán SR: "Pri inkasovanom góle končila práve naša presilovka. Dvaja súperovi hráči tam na nás 'vyblafli', potreboval som sa zbaviť puku, videl som naľavo spoluhráča, netrafil som to dobre a stalo sa to, čo sa stalo. Dúfali sme, že to ešte vyrovnáme alebo otočíme. Mali sme šance, len sme ich nepremenili. Máme ale na čom stavať. Zajtra je ďalší zápas, na ktorý sa musíme pripraviť."

Martin Réway, útočník SR: "Samozrejme, prehra nás mrzí. Chceli sme odohrať dobrý zápas celých 60 minút, ale jedna chyba rozhodla. Nevedeli sme sa strelecky presadiť, ich brankár podal výborný výkon. Súper bol silný na puku, hral veľmi jednoducho, nahadzoval puky do nášho pásma. S Američanmi je to vždy ťažký zápas, ale boli hrateľní. Sám som mal dobrú šancu, ak by som ju dal, možno by to bol iný zápas. Nastúpil som po dlhšej hernej pauze, dve tretiny som bol v pohode, únavu som necítil, len mi zrazu stvrdli nohy a dostal som na ľade kŕče. Ešte sa mi dosiaľ nič podobné nestalo, nebolo to nič prijemné."

Online - III. tretina

Koniec zápasu: Slovensko prehralo s USA 0:1

60. min: Do konca zápasu ostáva 37 sekúnd, tréner Cíger si zobral oddychový čas. Baroš ostane na striedačke, Slováci hrajú power play.

59. min: Slováci takmer dve minúty zvierali súpera v pásme, ale bez gólového efektu.

56. min: Pekne sa uvoľnil Bartánus, ale amerického brankára opäť neprekonal.

54. min: Réway najskôr vymyslel šancu pre Ďalogu, krátko nato sa sám skvele uvoľnil, ale ani z jednej akcie gól nepadol.

52. min: Skvelá šanca Američanov, ale Baroš skvele zasiahol proti Hanowskému.

51. min: Američania viackrát pohrozili, Baroš kryl šancu Zalewského.

47. min: Slováci sa snažia vypracovať si šance, ale príliš sa im nedarí. Strieľajú väčšinou zdiaľky a s tým nemá brankár Američanov vážnejšie problémy.

45. min: Bakoš sa predral do dobrej pozície, vystrelil však iba do hrude amerického brankára.

43. min: Američania vyslali na Baroša niekoľko nepríjemných striel, slovenský gólman však odolal. Hrá sa v plnom počte.

41. min: Réway zbytočne fauloval a dostal dve minúty.

II. tretina

38. min: Prvý útok Slovenska dlho zvieral súpera v pásme, ale Brejčákova strela do siete neprešla.

36. min: Do šance sa dostal Andrej Šťastný, v ťažkej pozícii však nedokázal zasunúť puk do odkrytej bránky.

35. min: Tím trénera Cígera presilovku nevyužil, naopak, Američania hrozia pred Barošom.

32. min: Slováci hrajú presilovku, snažia sa o zakončenie, ale brankár Zapolski chytá s istotou.

24. min: Američania využili obrovskú chybu slovenskej obrany v rozohrávke. Dvaja hráči súpera sa ocitli nekrytí pred brankárom Barošom - Broc Little naznačil strelu, posunul puk Hanowskému a ten poľahky do odkrytej bránky skóroval.

23. min: Bartánus v presilovej hre strelou zápästím trafil žŕdku.

I. tretina

19. min: V závere tretiny si Slováci vypracovali dve sľubné šance, ale najskôr Skalický a potom ani Bartánus gól nedali.

16. min: Slováci dlhšie zvierali súpera v jeho pásme, k vážnejšej strele sa však nedostali.

14. min: Slováci sa ubránili, vylúčený je Američan Kessel. Po krátkej hre štyroch proti štyrom bude hrať Cígerov tím presilovku.

12. min: Na trestnú lavicu ide Kotvan, Slovensku bude hrať v oslabení.

8. min: Ďaloga si nakorčuľoval do útočného pásma, pálil z veľmi dobrej pozície, ale brankár Zapolski jeho strelu do siete nepustil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Stvrdli mi nohy a dostal som kŕč, tvrdil Réway po prehre s USA