Stuttgart opäť chce Vitteka, trvá aj záujem Hoffenheimu

SITA|13. jún 2008 o 16:32

NORIMBERG 13. júna (SITA) - O služby slovenského reprezentačného útočníka nemeckého futbalového klubu 1. FC Norimberg Róberta Vitteka sa opäť zaujíma VfB Stuttgart. Norimberský večerník Abendzeitung informoval, ...

NORIMBERG 13. júna (SITA) - O služby slovenského reprezentačného útočníka nemeckého futbalového klubu 1. FC Norimberg Róberta Vitteka sa opäť zaujíma VfB Stuttgart. Norimberský večerník Abendzeitung informoval, že 26-ročného kanoniera by chcel do tímu tréner Armin Veh. Zároveň dodáva, že okrem 6. mužstva najvyššej nemeckej súťaže v uplynulej sezóne sa o Vitteka naďalej zaujíma aj nováčik bundesligy TSG 1899 Hoffenheim. "Náš záujem o Vitteka trvá," uviedol pre Abendzeitung zdroj z prostredia klubu.

Norimberský večerník upozorňuje, že prípadný prestup slovenského reprezentanta nebude lacnou záležitosťou. V zmluve platnej do roku 2010 má totiž klauzulu, že v prípade zotrvania v najvyššej súťaži môže z Norimbergu odísť len vtedy, ak jeho nový klub zaplatí odstupné 7,5 milióna eur. Vzhľadom na to, že 1. FC sa v najvyššej súťaži neudržal, odhaduje Abendzeitung sumu za Vittekovo uvoľnenie na 3,5 milióna eur.

Stuttgart sa o Vitteka, ktorý pre zranenie odohral v sezóne 2007/2008 v norimberskom drese 17 stretnutí a strelil iba jediný gól, zaujímal už vlani v lete. Vtedy bol VfB nemeckým majstrom a za slovenského útočníka ponúkol Norimbergu 7,5 milióna eur. Vedenie bavorského klubu však tento návrh odmietlo.


Nachádzate sa tu:
Domov