Stümpela láme Nitra, v piatok by ho čakal Pálffy

Jozef Stümpel
Jozef Stümpel (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|16. jan 2012 o 15:10

Jozef Stümpel v bordovej prilbe pašekovského typu vstúpil do bývalej československej ligy v roku 1990 ako osemnásťročný. Na krídle mal vtedy o dva a pol mesiaca staršieho Žigmunda Pálffyho. V piatok by si mohli proti sebe zahrať v extraligovom zápas

e Nitra – Skalica.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 18.12

NITRA. Blíži sa oficiálna dohoda, že majster sveta Jozef Stümpel nastúpi v piatkovom domácom zápase rodnej Nitry proti Skalici.

Majstri sveta 2002 v extralige

Miroslav Šimonovič (Poprad)

Miroslav Hlinka (Poprad)

Miroslav Šatan (Slovan)

Žigmund Pálffy (Skalica)

Konštruktívny center, 39­ročný Stümpel, v decembri skončil angažmán v moskovskom Spartaku. Odvtedy žije s rodinou doma v Nitre.

„Zatiaľ sme o tom hovorili len v neformálnej rovine s pánom Šmidákom. Dá sa povedať, že ústne sme sa dohodli, ale nič konkrétnejšie,“ citoval hokejportal.net Jozefa Stümpela.

„Až v priebehu utorka, možno i stredy budú známe detaily našej dohody. Nateraz je otázna aj dĺžka spolupráce, preto nechcem predbiehať. Momentálne neviem odpovedať, či to bude dohoda do konca sezóny, alebo iba na niekoľko zápasov,“ dodal Stumple, ktorý potvrdil, že v utorok sa zapojí do tréningového procesu s tímom. Mohol by sa stať 50. hráčom, ktorý v tejto sezóne nastúpi v drese Nitry.

„Samozrejme, že by sme radi privítali takú hokejovú osobnosť, nič však ešte nie je isté. Výhodou pre nás je, že ide o voľného hráča,“ povedal športový manažér a bývalý dlhoročný tréner Nitry Rudolf Uličný.

Nitra je v tabuľke desiata s 18­bodovou stratou na ôsme miesto, ktoré znamená postup do play off.

V piatok by sa mohla udiať atraktívna konfrontácia dlhoročných dvojičiek z reprezentácie, ktoré si v klubových dresoch okrem Nitry zahrali v Los Angeles a Slavii Praha. Obaja hrajú stále s drevenými hokejkami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Stümpela láme Nitra, v piatok by ho čakal Pálffy