26.07.2024 09:00
Deň 0
Minúta po minúte
Live

Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovorí

Marián Kovačócy.
Marián Kovačócy. (Autor: TASR)
TASR|26. júl 2024 o 12:20

O konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel.

BRATISLAVA. Slovenský strelec Marián Kovačócy sa predstaví pod piatimi kruhmi tretíkrát.

V Paríži ho rovnako ako v Riu de Janeiru čaká individuálna súťaž v trape, pred troma rokmi v Tokiu nastúpil iba v súťaži miešaných tímov.

Počet športov na olympiáde sa neustále rozširuje, no štartové listiny sú čoraz užšie. Tento jav postihol aj strelectvo, súťaž trapistov bude vyrovnaná.

"Štartovať bude 29 strelcov, ktorí sú buď majstri sveta, kontinentu, či vicemajstri. Iní nemali možnosť získať miestenku. Takže tam bude 29 potencionálnych finalistov a víťazov. Konkurencia bude ťažká, súťaž maximálne nabitá," pripomenul v piatok pred odletom Kovačócy, ktorý si zaistil účasť striebornou medailou na MS v Baku minulý rok.

VIDEO: Marián Kovačócy

Strelci budú na parížskej olympiáde trochu odlúčení od ostatných športovcov, súťažiť budú v Chateauroux, v strednom Francúzsku.

"Musíme sa s tým zmieriť, nemáme na výber. Strelnica je podľa fotiek veľmi dobre vybudovaná a pripravená. Na strelecký areál sa teším.

Záverečné sústredenie sme mali v Chorvátsku. Mal som možnosť trénovať aj s olympijským víťazom v trape z Londýna Giovannim Cernogorazom.

V Novigrade má upravenú strelnicu, na ktorej sú rovnaké vrhačky ako budú v Paríži a mohli sme si natrénovať výlety terčov," prezradil Kovačócy.

Najväčším kariérovým úspechom Kovačócyho je doteraz zisk titulu majstra sveta v Maribore v roku 2009.

O konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel, no sľúbil, že predvedie maximum.

"Olympiáda je vrchol sezóny. Verím, že som dobre pripravený. Urobím všetko pre to, aby to čo najlepšie dopadlo."

Hráči amerického basketbalového tímu na OH 1992 v Barcelone zľava Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan a Clyde Drexler po víťaznom finále. rozhovor
dnes 14:00
Tréner Naglič: Američania dostali od Európanov zopár faciek, v Paríži budú dominovaťTréner Slovákov spomína na OH 1992 v Barcelone.
dnes 14:00
Marián Kovačócy.
dnes 12:20
Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovoríO konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel.
dnes 12:20
Jasmine Paoliniová.
dnes 12:07
Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s NadalomKeďže Jannik Sinner sa pre chorobu odhlásil z olympiády v Paríži, Jasmine Paoliniová bude najväčšou talianskou nádejou v tenise.
dnes 12:07
Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024.
dnes 10:05
VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červenáInšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj.
dnes 10:05
Bev Prestamnová.
dnes 08:001
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:001
Rafael Nadal.
dnes 07:08
Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí trénerŠpanielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.
dnes 07:08
Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovorí