Barteková sa na Cypre vysporiadala aj so snehom, získala medailu

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: TASR)
TASR|15. mar 2022 o 14:19 (aktualizované 15. mar 2022 o 19:07)

V Nikózii sa darilo aj Zuzane Rehák Štefečekovej.

NIKÓZIA. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková si vybojovala druhú priečku v skeete na podujatí Svetového pohára v brokových zbraniach v Nikózii. Vo finále bola nad jej sily Britka Amber Hillová.

"Som veľmi rada, že sa mi podarilo začať sezónu striebornou medailou, hoci mám za sebou menší objem tréningov. Bola som v Pekingu na ZOH, na prípravu som mala len dva týždne. Trénovala som vo vetre a nie úplne v ideálnom počasí. Napriek tomu sme prípravu spoločne s trénerom Sandrom Bellinim zvládli perfektne," povedala Barteková po finále.

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: Jozef Korbel)

Tridsaťsedemročná Barteková obsadila v trojdňovej kvalifikácii štvrtú pozíciu výkonom 116 bodov a v utorok sa najskôr predstavila v druhom semifinále.

Postúpila z neho z prvého miesta, keď z 30 výstrelov netrafila šesť holubov, rovnako ako olympijská víťazka z Pekingu 2008 Talianka Chiara Cainerová.

V štvorčlennom finále dominovala Hillová, ktorá triumfovala výkonom 34 bodov. Barteková zvládla boj s Američankou Austen Jewell Smithovou o striebro - z 36 výstrelov zasiahla presne 28 terčov. Cainerová skončila štvrtá.

Bronzová z OH 2012 Barteková dosiahla v Nikózii svoje jubilejné desiate pódiové umiestnenie v seriáli, ďalších päť medailových pozícií pridala vo svojej kariére na finálových podujatiach Svetového pohára.

"Preteky boli náročné, poveternostné podmienky priam šialené. Zažili sme si všetko - slnko, vietor, prehánky, dokonca sneh, ktorý údajne na Cypre nepadal 40 rokov. Bol to trošku boj o prežitie," smiala sa Barteková.

"Bolo to aj o tom, kto sa s tým dokáže vyrovnať najlepšie a kto má trošku viac šťastia," doplnila členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

V cyperskej metropole dosiahla počas prebiehajúceho Svetového pohára ďalšia Slovenka Zuzana Rehák Štefečeková prvenstvo v trape a spolu s Mariánom Kovačócym obsadili v mix trape tretiu priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Barteková sa na Cypre vysporiadala aj so snehom, získala medailu