Strelec Nemec po zápase s Maltou: Natrápili sme sa dostatočne

Adam Nemec (uprostred) v zápase s Maltou.
Adam Nemec (uprostred) v zápase s Maltou. (Autor: SME - TIBOR SOMOGYI)
SITA|5. sep 2014 o 09:41

Slovenských futbalistov už v pondelok čaká vstup do kvalifikácie o postup na ME - v Kyjeve proti Ukrajine.

ŽILINA. Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec bol hlavnou postavou štvrtkového prípravného stretnutia v Žiline proti Malte.

Vysoký útočník nielenže strelil po centri od Vladimíra Weissa pohotovo zblízka jediný gól zápasu a dal si darček k utorkovým 29. narodeninám (nar. 2. 9. 1985), ale zároveň prvýkrát (na jedenásty pokus) skóroval v reprezentácii.

"Poteší každý gól. Je to o to lepšie, že som pomohol mužstvu k víťazstvu. Bola to pekná akcia. Ja si želám, aby som takých lôpt dostával viac, možno do siete súpera potom padne aj viac gólov," povedal.

Nemcov gól.

nemec.gif

Na Ukrajine môžeme prekvapiť

Útočník nemeckého druholigového klubu Union Berlín strávil na ihrisku hodinu, potom prepustil miesto na hrote Jakubovi Sylvestrovi. "Malťania hrali na nakopávané lopty pre rýchleho útočníka Mifsuda, natrápili sme sa dostatočne."

Futbalisti Slovenska zlomili nelichotivú bilanciu na štadióne v Žiline, kde vyhrali po takmer šiestich rokoch. "Na nejaké prekliatie žilinského štadióna sme my veľmi nemysleli. Skôr novinári, ale potešilo aj to."

Nemec sa teraz so spoluhráčmi sústredí na úvodné vystúpenie v kvalifikácii ME 2016, ktoré absolvujú slovenskí futbaloví reprezentanti 8. septembra v Kyjeve proti domácej Ukrajine.

"Štvrtkový duel s Maltou sa nedá porovnať s tým, čo nás čaká v pondelok na Ukrajine. Tam budeme my tímom, ktorý môže prekvapiť," dodal.

Utrápené víťazstvo

Tréner Ján Kozák nebol spokojný so zápasom proti Malte. "Nevyvíjal tak, ako sme si predstavovali. Súper sa sústredil na bránenie, bol odolný a húževnatý, čo sme predpokladali. Hostia mali vpredu veľmi rýchleho útočníka Mifsuda, takže sme sa museli mať na pozore, aby sme nevyrobili nejakú chybu a nedostali gól.“

„Hoci sme mali hru pod kontrolou, územnú i kombinačnú prevahu, vo finálnej fáze sme sa nevedeli presadiť do zhustenej obrany. Chýbala aj streľba zo stredných vzdialeností. Vypracovali sme si málo vyložených príležitostí. Dosiahli sme utrápené víťazstvo."

Stretnutie sledovalo 3500 divákov. "Štadión v Žiline je sympatický, fanúšikovia boli zo začiatku žičliví. Samozrejme, že očakávali našu výraznejšiu prevahu a viac gólov v maltskej sieti, ktoré však neprichádzali. Je však dobre, že sme odohrali tento zápas."

Kozák hodnotí zápas.

Slovensko - Malta 1:0 (1:0)

Gól: 43. Adam Nemec

Rozhodoval Zelenka (ČR), ŽK: Borg, 3509 divákov

SR: Kozáčik - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Hubočan (73. Breznaník) - Pečovský, Kiss (85. Guédé) - Weiss (61. Šesták), Hamšík (73. Ďuriš), Stoch (61. Mak) - Nemec (62. Sylvestr)

Malta: Hogg - Borg (66. Bezzina), Agius (46. Z. Muscat), Camilleri, Caruana - R. Fenech (63. Kristensen), R. Muscat, P. Fenech (87. Scicluna), Failla (82. Herrera) - Schembri (78. Cohen) - Mifsud

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Strelec Nemec po zápase s Maltou: Natrápili sme sa dostatočne