Straňovský je prvýkrát majstrom, Barcelona dvadsiatykrát

Martin Straňovský.
Martin Straňovský. (Autor: SITA)
SITA|24. apr 2013 o 11:43

Futbalová Barcelona smútila, hádzanárska oslavovala.

BARCELONA. Futbalová Barcelona po utorkovom debakli v prvom semifinále Ligy majstrov v Mníchove s Bayernom (0:4) smútila, hádzanárska oslavovala.

Hádzanári katalánskeho veľkoklubu si v rovnaký deň víťazstvom na palubovke Reale Ademar León 30:25 (14:12) v predstihu zaistili majstrovský španielsky titul.

Z jubilejnému 20. triumfu v najvyššej domácej súťaži sa tešil aj slovenský krídelník FC Barcelona-Intersport Martin Straňovský.

Paradoxne, premiérovú majstrovskú radosť si 27-ročný novozámocký odchovanec vychutnal na pôde klubu, ktorého dres si obliekal sedem rokov pred vlaňajším prestupom do Barcelony. Straňovský prispel k dvojbodovému zisku hostí štyrmi gólmi.

Barca vyhrala doteraz všetkých 27 tohtosezónnych ligových zápasov a tri kolá pred koncom súťaže má nepreklenuteľný sedembodový náskok pred Atléticom Madrid, s ktorým bojuje tiež vo štvrťfinále Ligy majstrov o účasť na turnaji Final Four.

Dlho však Katalánci nemôžu oslavovať, keďže už v sobotu 27. apríla ich čaká proti Atléticu domáca odveta, v ktorej musia doháňať päťgólové manko z prvého zápasu (20:25).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Straňovský je prvýkrát majstrom, Barcelona dvadsiatykrát